Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Plzeň je vládcem západu Čech, v derby porazila Karlovy Vary

Plzeň - I druhé derby letošní sezony vyznělo lépe pro hokejisty Škody Plzeň. V domácím prostředí zdolali Karlovy Vary 3:1 a přerušili sérii dvou porážek. Hosté naopak po čtyřech duelech, ve kterých bodovali, vyšli naprázdno. Indiáni měli celý zápas střeleckou převahu. Vítěznou trefu si připsal Jakub Lev. Pojišťující zásah přidal během závěrečné power play reprezentant Kubalík. 

Tomáš Svoboda (vpravo) překonává brankáře Honzíka
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a gólman Honzík zlikvidoval již během prvního střídání střelu Lva z bezprostřední blízkosti. Při hře čtyři na čtyři v páté minutě nicméně poprvé kapituloval, když uzdravený kapitán Kratěna ideální křížnou přihrávkou připravil pohodlné zakončení Svobodovi.

Karlovy Vary sice držely s Plzní krok bruslařsky, ale propadaly v obranném pásmu. Kadlec však po individuální akci vystřelil z mezikruží jen doprostřed branky a nekrytý Sklenička pálil ze stejné pozice vedle.

Ve 12. minutě hráči Energie přečkali v oslabení šance Čerešňáka s Kubalíkem a za chvíli udeřili. Špatného střídání soupeře využil přesným švihem Davídek a první extraligovou trefou vyrovnal. Probuzení hosté následně nevyužili přesilovku a před pauzou je skvělým zákrokem proti střele Kubalíka zachránil Honzík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Během prostřední části oba týmy zlepšily obranu. V polovině zápasu ovšem převzali iniciativu Indiáni. Kratěna ještě zblízka neskóroval, ale ve 33. minutě po Stachově zadovce pohodlně upravil na 2:1 Lev. Rychle odpovědět mohl Tuominen, jenže Machovský dorážku finského útočníka zastavil.

Na začátku závěrečné třetiny domácí nevyužili dvě přesilovky. Energii držel Honzík, který ve 49. minutě stihl vyrazit i pokus Stacha mířící do odkryté branky. Karlovy Vary ve snaze vyrovnat otevřely hru, vyloučení Skleničky však nepotrestaly a naopak při hře bez brankáře inkasovaly potřetí. Třináctým gólem v sezoně pečetil plzeňskou výhru Kubalík.

"Prospali jsme začátek soutěže a každý získaný bod je pro nás teď důležitý. Zápasy jdou rychle za sebou a musíme uhrát co nejvíc bodů. Naše výkony jsou už trochu uvolněnější než během té největší krize. Musíme ale hrát co nejjednodušší hokej s tlakem do brány," řekl obránce Indiánů Michal Moravčík.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. T. Svoboda (Kratěna), 33. Lev (Stach), 60. D. Kubalík (P. Kadlec) - 14. Davídek (Harant, Flek). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pešina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6, navíc Puplán (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 4128.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán, Němeček - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Preisinger, Lev - Hrnka, Stach, Kodýtek - Vondráček, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Rýgl, Benák, Dvořák, Sičák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Kindl, Mullane - Flek, Gríger, Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Hlasy trenérů po zápase 24. kolo hokejové extraligy Plzeň - Karlovy Vary:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Do zápasu jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní, ale neproměnili jsme šance. Nakonec jsme šli do vedení, jenže soupeř rychle vyrovnal. V šatně jsme udělali změnu a posunuli Davida Stacha do druhého útoku, což nám vyšlo. Připravil druhý gól a druhá třetina nám relativně vyšla. Ve třetí třetině jsme se ale báli o výsledek. Nepomohli jsme si přesilovkami a Vary nás tlačily. Přálo nám štěstí a Machovský to pochytal. Po všech stránkách to nebylo jednoduché utkání a jsme rádi za tři vybojované body."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Plzeň vyhrála zaslouženě. Její hráči byli daleko důraznější i urputnější kolem branky a lepší agresivitou nás přehráli. Dělalo nám problémy přejít střední pásmo, kde jsme ztráceli puky. Neměli jsme dnes kromě čtvrté řady dostatečný pohyb. Byli jsme špatní v přesilovkách, ty se nám nedaří dlouhodobě. Na nich musíme zapracovat. Nemůžeme teď hrát nějaký pěkný hokej, body budeme získávat jedině urputností."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články