Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Pokuta zaplacena, povolení uděleno. Hamrlík může v extralize vést Zlín

Praha – Kvůli nafilmovanému pádu a pokutě z roku 2013 mohl přijít o premiéru na lavičce hokejistů Zlína. Nový kouč dvanáctého celku extraligy ale nakonec zaplatil a může na střídačku proti Olomouci. 

Martin Hamrlík
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Třiačtyřicetiletý bývalý obránce dosud odmítal sankci uhradit a disciplinární komise mu na začátku července roku 2013 zastavila činnost. V nejvyšší soutěži proto nesměl vykonávat žádnou funkci ani jako člen realizačního týmu.

"Řekl jsem, že platit nebudu, a vidíte, stojím si za svým. Ale uvidíme, co se stane v dalších dnech," řekl Hamrlík ve středu, kdy poprvé vedl zlínský tým po boku Roberta Svobody. Společně nahradili v úterý odvolaného hlavního kouče Rostislava Vlacha a jeho asistenta Juraje Juríka.

Hamrlík byl disciplinární komisí extraligy potrestán pokutou ve výši deseti procent základního měsíčního platu poté, co podle ní převedl v druhém semifinálovém utkání s Třincem (2:6) nafilmovaný pád. Dlouholetá opora zadních řad Zlína následně po zisku titulu ukončila kariéru a až do této doby v domácí nejvyšší soutěži v jiné oficiální roli nepůsobila.

V Olomouci si Hamrlík se Svobodou odbudou premiéru na extraligové lavičce. Dvanáctý Zlín se pokusí zastavit sérii pěti utkání bez bodu a celkem šesti porážek v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články