Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bartošák trápí Kometu, čisté konto proti Brňanům udržel 121 minut

Ostrava - Už se zdálo, že vítkovický hokejový brankář Patrik Bartošák také v druhém utkání sezony vynuluje Brno. Nejlepší extraligový útok nakonec svůj gólový půst proti Vítkovicím po 121 minutách prolomil, ale jediným gólem pouze zmírnil porážku Komety na 1:2.

Patrik Bartošák
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Díky Bartošákovi mají Vítkovice s Brnem zatím v sezoně na kontě dvě výhry. Na jihu Moravy vyhrály 1:0 po nájezdech, doma 2:1 v normálním čase. A Bartošák měl už na dohled proti Brňanům druhou nulu.

"Gól mě ale vůbec nemrzí. Vyhráli jsme, tři body jsou doma. Stahujeme náskok prvních šesti týmů, což je super. Bylo by pěkné, kdyby tam ta nula byla, ale nemrzí mě to," řekl Bartošák.

Výpadům Komety odolával až do 57. minuty: v přesilovce ho prostřelil Gulaši. Ale dal zapravdu brněnskému obránci Ondřeji Němcovi, že hosté hlavně v první části zápasu dost akcí překombinovali. "Souhlasím s ním. Někdy až moc vymýšleli, málo stříleli," prohlásil Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Brno

I když by to tak mohlo vypadat, Kometa zatím není jeho oblíbený soupeř. "Já osobně si to nemyslím. Kluci se ale na ně dokážou nahecovat a předvést dobrý výkon. Víme o jejich nadupaném útoku a jak dokáží dávat góly. Ale zhostili jsme se toho hodně dobře a dokázali je ubránit. My až na pár výjimek hrajeme výborný defenzivní hokej a přineslo nám to ovoce. Dobře odehraný zápas všemi hráči," uvedl Bartošák.

Ten se do vítkovického brankoviště vrátil po třech zápasech. "Já jsem si hlavně psychicky odpočinul. Je dobře, že i Dan Dolejš pomohl k nějakým bodům a řekl si o minuty navíc. Uvidíme, kdo teď dostane šanci," dodal Bartošák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články