Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vítkovice porazily Kometu i podruhé v sezoně, dohrávku rozhodl Kolouch

Ostrava - Překvapivě stoprocentní bilanci mají zatím hokejisté Vítkovic s druhým týmem soutěže Brnem. Ostravané porazili v dohrávce 18. kola extraligy Kometu 2:1, když rozhodli dvěma góly v prostřední části, vítěznou branku dal Petr Kolouch. Brňané už v závěru pouze stačili v přesilovce snížit díky trefě Michala Gulašiho.

Utkání Vítkovice - Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice po prohře s rozjetým Libercem rozehrály zápas s dalším předním týmem soutěže mnohem lépe a v úvodní desetiminutovce byla iniciativa na jejich straně. Vyložené šance ale neměly, jen Szturcovi dvakrát dobře vykryl střelecký úhel Vejmelka.

Od druhé části už hra nabrala spád na obě strany. Nejprve pronikl úplně sám před brankáře domácí Kurovský, ale Vejmelkovi puk mezi betony neprotlačil, z protiútoku po vítkovické chybě Nečas rozezněl tyčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Brno

Domácí poslal do vedení v 26. minutě Tomi, který si nejdříve rozehrál akci u vlastní brány, aby u té brněnské doklepl do sítě vyraženou střelu Illéše. Kometa přidala na agresivitě v útočném pásmu a získala převahu. Bartošák ale v 29. minutě nebezpečný pokus Vincoura vyrazil.

Vzmach Brňanů přibrzdily v 35. minutě slepené fauly dvou exvítkovických obránců Štencela a Gulašiho a Kolouch v přesilovce pět na tři doklepl do branky puk, který Vejmelka neudržel mezi nohama.

Tříbodovou kořist Vítkovic mohl ve 45. minutě pojistit Szturc, ale tyčka brněnské brány udržela hosty ve hře. Kometě na druhé straně domácí nabídli snížení hrubkou za vlastní brankou, ale Němec sám před Bartošákem ještě volil přihrávku na odcloněného Kvapila.

Na drama ale zadělal tři minuty před koncem Gulaši. V přesilové hře dělovkou prostřelil Bartošáka, kterému dala Kometa po 121 minutách první gól v sezoně. Jenže honbu za vyrovnáním pokazil Trška vyloučením a domácí v přesilovce už výsledek udrželi.

HC Vítkovice - Kometa Brno 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Tomi (Illéš, Sloboda), 36. Kolouch (Kucsera, Sloboda) - 57. Gulaši (Trška, Vincour). Rozhodčí: Hradil, Šír - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 5114.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tybor, O. Roman, Kurovský - D. Květoň, Hudeček, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Kováčik, Trška, F. Král - J. Káňa II, L. Čermák, Vincour - Dostálek, Nečas, M. Kvapil - Dočekal, V. Němec, Zaťovič - Dymáček, Raška, F. Dvořák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Jakub Petr (Vítkovice): "Solidní výkon, bojovnost, nasazení, sebeobětování. To je cesta, jak s top týmy extraligy hrát. Jsem rád, že jsme z dvojzápasu s Brnem a Libercem, který považuji momentálně za nejlepší tým extraligy, vytěžili jedno vítězství. Hráčům za to patří poděkování."

Kamil Pokorný (Brno): "Ve vyrovnané první třetině obě mužstva neměla moc šancí. Druhá třetina rozhodla. Byli jsme v ní lepší, ale z brejku jsme dostali gól. Pak jsme nevyužili spoustu šancí, soupeř dostal možnost sehrát přesilovku pět na tři, kterou využil. Ještě v závěru druhé třetiny jsme Vítkovice mačkali. I v úvodu třetí třetiny jsme měli šance na snížení, ale bohužel zase nic. Soupeř se pak z toho tlaku vymanil. Gól se nám sice podařilo dát, ale bylo příliš pozdě, navíc jsme se dostali do oslabení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články