Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Další finanční problémy Slovanu Bratislava. Hráčům od července neplatí

Bratislava – Slovan Bratislava se opět potýká s velkými finančními obtížemi. Podle slovenského deníku Plus jeden deň už čtyři měsíce hráčům nezaplatil výplaty. Svěřenci českého trenéra Miloše Říhy mají ale údajně příslib, že dlužné peníze dostanou před Vánoci.

Trenér Miloš Říha na lavičce Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Artyom Korotayev

Hokejisté, mezi nimiž je šest Čechů, dostali výplatu naposledy v červenci. Napjatou atmosféru se proto snažil zmírnit mecenáš klubu a bývalý šéf slovenského hokeje Juraj Široký, jenž hráče osobně informoval o termínech splátek. Podle listu Plus jeden deň musí sehnat částku kolem dvou milionů eur (54 milionů korun).

"Pan Široký byl v kabině a slíbil nám, že do Vánoc to zaplatí. Je to strašná situace. Už mě to nebaví. Abych stále myslel na to, zda přijde, nebo nepřijde výplata, to je otřesné," řekl útočník Václav Nedorost. Bývalý český reprezentant působí ve Slovanu už třetí sezonu, pamatuje tedy i krizi z loňského léta, kdy hrozilo, že Slovan už nebude kvůli chybějícím financím pokračovat v KHL.

Sám Nedorost nyní řeší i zdravotní problémy, neboť si v sobotním utkání v Chanty-Mansijsku poranil při nárazu na mantinel rameno. Čtyřiatřicetiletý útočník, jenž je s osmi góly nejlepším střelcem Slovanu, se na led vrátí nejspíš až za měsíc před Vánoci po reprezentační pauze.

Slovanu patří v tabulce Západní konference dvanáctá příčka, na postup do play-off ztrácí deset bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články