Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pardubice mohou jásat, na domácím ledě složily Chomutov

Pardubice - Pardubičtí hokejisté zvládli důležitý zápas s Chomutovem a získali cenné tři body za vítězství 4:1. Brankami se na něm podíleli Nicholas Schaus, David Tomášek, Petr Sýkora a Michal Bárta, za hosty jen jemně korigoval David Kämpf. Pardubice tak po svém teprve čtvrtém triumfu v sezoně mají v kolonce získaných bodů číslo 17.

Utkání Pardubice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Pardubicím se vydařil vstup do utkání. V šesté minutě šly do vedení, když Krále střelou z otočky překvapil Schaus. Ihned po gólu naházeli diváci na led stovky plyšáků, které poputují dětem v nemocnicích a dětských domovech. Dvoubrankový náskok pak zařídil Dynamu v přesilovce Tomášek, který udělal kličku Královi a zasunul kotouč do branky.

Domácí mohli záhy přidat další branku, ale Bokrošova střela skončila jen na tyči. Toho Chomutovští okamžitě využili a ve 13. minutě se pěkně z mezikruží trefil Kämpf. Náskok Dynama mohl definitivně smazat na startu druhé části Vondrka, ovšem svou individuální akci zakončil jen do Maxwella. Neméně dobrý zákrok pak vytáhnul i Král, když bekhendem pálil Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Chomutov

Pirátům mohla k vyrovnání pomoci přesilovka, ale během minuty si žádnou větší šanci nevypracovali a o další čas přišli kvůli vlastnímu faulu. Po hře ve čtyřech dostali zkrácenou výhodu i domácí, a to už se skóre měnilo. Sýkora vypálil od modré čáry netradičně švihem a kotouč přes clonu hráčů zapadl za Krále. Hostující brankář si spravil chuť při nečekaném, ale dobře mířeném pokusu Tomáška v závěru druhé části.

Pardubice ani s dvoubrankovým vedením nepolevily a nadále byly o poznání nebezpečnější. Na začátku třetí části neproměnili dobré šance postupně Tomášek a Nahodil. Tlak Dynama přesto ve 48. minutě zužitkoval před brankou tečující Bárta. Chomutov se přes pardubickou obranu nemohl probít ani k pořádné šanci a čas mu rychle utíkal. Pardubice si vedení v klidu pohlídaly i v závěru.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Schaus (P. Sýkora), 11. Tomášek (Klimenta, Leduc), 36. P. Sýkora (Schaus, Tomášek), 48. Bárta (Leduc, Rolinek) - 13. Kämpf (Koblasa). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 7012.

Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Čáslava, Nedbal, Leduc, L. Havlík, Bokroš - P. Sýkora, Redebach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Bárta, Tomášek, Poulíček - F. Zadina, T. Kaut, Panna - M. Kaut. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Chomutov: T. Král - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Kudělka - Hřebejk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Račuk, Lauko, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Pavel Rohlík (Pardubice): "Jsem rád, že jsme potvrdili senzační obrat ve Zlíně. Bylo to hodně těžké, protože se nám to v téhle sezoně ještě nepodařilo. Musím za to klukům poděkovat. Na rozdíl od zápasu s Hradcem podali naprosto disciplinovaný výkon a věděli jsme přesně, co potřebujeme k výhře. Až na pár střídání jsme je k ničemu nepustili a kluci ten zápas zaslouženě dovedli k výhře."

Jan Šťastný (Chomutov): "Pro nás je to nekonečný příběh, protože pokud opustíme naše město a vyjedeme někam ven, tak to vypadá, jako by přijelo jiné mužstvo. Už poněkolikáté jsme nedokázali navázat na domácí výkony a musím říct, že jsme dnes podali jeden z nejhorších venkovních výkonů. Těch chyb a věcí, které nás trápí, je hrozně moc. V defenzívě hrajeme slabě, zbytečně vymýšlíme a nehrajeme jednoduše, v ofenzivní zóně nejsme schopní dostat puk na branku. Pardubice měly tohle všechno, co zmiňuji, a zaslouženě vyhrály. My jsme zklamaní, budeme si muset sednout, ty věci si vysvětlit a přestat se schovávat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články