Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kometa prohrála v prodloužení v Litvínově, stále ale vede tabulku

Litvínov – Karel Kubát se stal momentálním hrdinou litvínovského hokeje. V prodloužení to byl právě on, kdo přesnou ranou prostřelil gólmana a zařídil svému týmu vítězství 3:2 v prodloužení. Litvínov je v tabulce třetí, pořadí klubů vede i přes porážku Kometa, a to o skóre před Třincem.

Litvínovská radost
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Domácí chtěli Kometě oplatit debakl 1:7 z předešlého vzájemného zápasu, úvod duelu na Zimním stadionu Ivana Hlinky ale patřil hostům. Aktivní byl zejména Erat, Kvapil však ani jednu ze šancí po přihrávkách svého elitního spoluhráče nevyužil.

Vervu dostala výrazněji do hry první přesilová hra. Kubát ani Martin Hanzl však Vejmelku překonat nedokázali. Podobně si vedli i hosté při trestu Černého, rovněž Janus byl vždy připravený. Nerozhodný stav se změnil až v čase 19:23, kdy se do brejku dostal Haščák a vyjetý Janus mu zabránil v zakončení jen za cenu faulu. Následné trestné střílení však slovenský útočník jistě zakončil.

Druhá třetina ale patřila Severočechům. Ve 23. minutě měl šanci vyrovnat Lukeš, ale Vejmelka udržel čisté konto i po následné sérii střel domácích. Litvínov nakonec srovnal krok až v polovině zápasu, kdy se prosadil Viktor Hübl a připsal si již devátý gól v sezoně.

Domácí pokračovali v tlaku, který umocňovaly i fauly soupeře. Při druhém vyloučení Vincoura byl blízko branky Gerhát. Nejprve jej ale vychytal Vejmelka, následně litvínovský útočník přestřelil.

Vincour po návratu z trestné lavice mohl Vervu zpražit, jeho střela však skončila jen na tyči. A když byl následně také již podruhé vyloučen Kováčik, bránící čtveřice Brňanů již neodolala. Litvínov posunul do vedení Martin Hanzl.

O vydřený náskok však domácí ve třetí části přišli. První oslabení ještě přežili, ale když byli poté vyloučeni Viktor Hübl s Černým, vyrovnal Nečas při hře pět na tři na 2:2. Rozhodnout v normální hrací době následně ani jeden z týmů nedokázal, muselo se tak prodlužovat.

Hned v 61. minutě mohl duel ukončit Nečas, Janus však jeho šanci zlikvidoval. V 64. minutě byli ale hosté potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě a Litvínov v přesilovce zápas rozhodl.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 30. V. Hübl (Gerhát), 39. M. Hanzl (T. Pavelka), 64. Kubát (Lukeš, Gerhát) - 20. Haščák z trestného střílení, 46. Nečas (M. Erat, O. Němec). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik - J. Hynek, Rozlílek. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 5235.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, F. Král - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - M. Novák, Raška, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken. 

Darek Stránský (Litvínov): "Bylo to velice kvalitní utkání se vším všudy. Spousta šancí, útoků nahoru dolů. Myslím si, že se bylo na co dívat. My jsme solidně začali, ale na konci první třetiny jsme dostali morálně špatný gól z nájezdu. Podařilo se nám ale zápas otočit, za což kluky chválím. Ve třetí třetině nás ale trochu mrzí, že jsme se hloupou situací dostali do tří a dovolili soupeři vyrovnat. Štěstí se k nám ale zase přiklonilo v prodloužení."

Petr Haken (Brno): "Byl to hodně vyrovnaný zápas a celkově byla kvalita vysoká. Trochu mě mrzí, že jsme prohráli v prodloužení, ve kterém jsme měli více šancí a měli jsme dát dříve gól. Pak ale přišlo zaváhání u naší střídačky a Litvínov v přesilovce rozhodl. Pro nás je každý soupeř těžký, každý nás chce porazit, ale jiné to bylo v tom, že Litvínov vydržel hrát organizovaně šedestá minut, což některé týmy nevydrží. A přidal i nějaké minutky navíc."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články