Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hradec doklopýtal k vítězství nad Pardubicemi – 4:3

Pardubice – Hradec Králové slaví vítězství ve východočeském derby. Po boji triumfovali hosté 4:3, když o jejich úspěchu rozhodl v 54. minutě Blaž Gregorc. Hradec si užívá druhé vítězství v derby v této sezoně. 

Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Derby nabralo od začátku solidní tempo, a než si stihli oba brankáři připsat první ostrý zákrok, svítil na kostce v čase 1:33 stav 1:1. Nejprve Nahodil dorazil kotouč vyražený Rybárem, za 23 vteřin díky zaváhání Maxwella srovnal Červený.

Domácím mohl vrátit vedení Rolinek, jenže pálil jen do brankáře. Skóre se měnilo až ve 14. minutě, když se zblízka trefil Jarůšek. Druhá branka Hradce odstartovala sérii šancí. Na domácí straně mohli srovnat Zohorna a Rolinek, naopak vedení Mountfieldu mohl navýšit při dvou šancích agilní Jarůšek, ale na Maxwella nevyzrál. V závěru první části nedokázal do opuštěné branky doklepnout kotouč po krásné kombinaci Dej.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Hradec Králové

Kolotoč šancí po pauze trochu utichl, přesto po nečekaném odrazu neproměnil další možnost Zohorna a Kukumbergův brejk musela hasit až Maxwellova lapačka. I ta byla krátká ve 29. minutě, kdy se na brankovišti prosadil důrazný Köhler a zařídil hostům dvougólové vedení. Ve 32. minutě rozhodčí vůbec poprvé v zápase vylučovali a Dynamo nabídnutou přesilovku díky Nahodilově trefě během 19 vteřin zužitkovalo.

Mountfield na útočnou snahu nerezignoval, a když to šlo, podnikal nebezpečné brejky. Klid do hradeckých řad mohli vnést Dej a poté i Bednář, avšak Maxwell oba úniky zneškodnil. Slabší chvíli si na začátku třetí části vybral také hradecký brankář Rybár, když promáchl při nahození Čáslavy. Ve 42. minutě tak bylo srovnáno. Od toho momentu se hrál opatrný hokej a větší šanci nepřinesly ani zkrácené přesilovky obou týmů. Důležitý okamžik přišel v 54. minutě, kdy po krátkém náporu vypálil Gregorc a kotouč zapadl do horního rohu branky.

Dynamo se po gólu vrhlo bezhlavě do útoku a málem na to hned doplatilo. Definitivní rozhodnutí měl na hokejce po přečíslení Kukumberg, ale ležící Maxwell dokázal jeho střelu zázračně zastavit. Pardubice nedokázaly srovnat ani při hře bez brankáře a o závěrečný nápor přišly i kvůli vlastnímu faulu.

HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Nahodil (Rolinek, Čáslava), 32. Nahodil (Rolinek, Redenbach), 42. Čáslava (Klimenta) - 2. Červený (Pláněk, Vydarený), 14. Jarůšek (Šimánek, Dragoun), 29. Köhler (T. Knotek, Pláněk), 54. Gregorc (Bednář). Rozhodčí: Hodek, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Leduc - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Bárta, Tomášek, H. Zohorna - Panna, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Dietz, Gregorc, Vydarený, Pláněk, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, T. Knotek, Červený - R. Pavlík, Nedvídek, Bulík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Pavel Rohlík (Pardubice): "Měli jsme úplně jinou představu o tom, jak do zápasu vstoupíme. Chtěli jsme soupeře napadat, být aktivní, dostat ho pod tlak a nečekat. To se nám moc nedařilo. Když je to derby, tak hráči musí odevzdat stoprocentní nasazení a to mi tam trochu chybělo. Na druhou stranu i ze stavu 1:3 jsme dokázali srovnat na 3:3. Chtěli jsme utkání rozhodnout za tři body, nepodařilo se nám to a naopak jsme dostali branku. Dneska jsme udělali hodně chyb v obraně, ukázalo se, že nám chybí Ovčačík a Novák, což budeme muset nějak řešit. Hradec měl hodně šancí, ale nás podržel Maxwell, takže to utkání bylo do konce hratelné. Celkově hosté vyhráli zaslouženě."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Bylo to derby se vším všudy, velice dramatické utkání od začátku do konce. Do zápasu jsme dobře vstoupili, přesto jsme brzy inkasovali, což bylo velice nepříjemné. Naštěstí jsme dokázali hned v dalším střídání srovnat. Odváděli jsme dobrý výkon ve všech řadách, dostali se do vedení 3:1, ale domácí to nepoložilo a srovnali na 3:3. V těch momentech jsme mohli litovat velkého množství nevyužitých šancí, zejména ve druhé třetině, kdy jsme ten zápas mohli rozhodnout, ale nestalo se. Byla by velká škoda, kdybychom o tři body nakonec přišli. Hráči za tím šli a za to jim patří poděkování."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články