Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rusové slaví druhé vítězství, Švédy porazili 3:2

Helsinky – I po svém druhém utkání na Karjala Cupu mohou být ruští hokejisté spokojeni. Duel se Švédskem vyhráli 3:2 poté, co se trefili Rafikov, Barabanov a Ničuškin. Švédové byli o krok nazpět a dvakrát dokázali pouze korigovat, o což se zasloužili Gynge a Klingberg. Rusové tak mají na svém kontě už šest bodů, naopak Švédové zatím neuhráli ani bod.

Utkání Švédsko - Rusko
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Alexander Demianchuk

Přestože mezi tyče zamířili v první třetině vícekrát Švédové, Rusové byli aktivnějším týmem a gólman Svedberg se musel neustále držet na pozoru. Gusevovu ránu v páté minutě vyrazil maskou, nedlouho poté aktivní Gusev minul při zakončení akce dvou na jednoho. Jen 25 vteřin před přestávkou se však přece jen podařilo otevřít skóre obránci Rafikovovi.

Na začátku druhého dějství přišly v rychlém sledu příležitosti na obou stranách, jenže Světlakov ani Pettersson v nich neuspěli. Ve 24. minutě si Barabanov pohrál se švédským bekem Junlandem a střelou mezi Svedbergovy betony zvýšil na 2:0. Vzápětí však musel na trestnou lavici Rafikov, v přesilovce dlouho čekal s přihrávkou Bergström, nakonec si ale vybral nejlépe, jak mohl - Gynge napřáhl mezi kruhy a snížil.

Gusev potom tváří v tvář nevyzrál na Svedberga, Rusové pak nevyužili přesilovku, ale dostali se i díky ní do drtivého tlaku, jímž neumožňovali Seveřanům místy vůbec vystřídat. Po jedné takové pasáži proto sáhla švédská střídačka v 38. minutě k oddechovému času. I díky tomu už Švédové situaci ustáli.

Bez pohromy absolvovali i další oslabení v úvodu třetí části, i když Svedberg musel vytáhnout skvělý zákrok proti Tkačovově střele bez přípravy. Naopak v 48. minutě se proti pravidlům provinil Šumakov. Jenže Tömmernes hned v úvodu přesilovky ztratil kotouč na modré čáře, Světlakov sice sólo neproměnil, ale vyražený puk poslal do odkryté branky Ničuškin a vrátil sborné dvougólový náskok.

Švédové sice minutu poté stihli ještě početní výhodu využít, ale to bylo z jejich strany vše. I přes závěrečnou power play na body, stejně jako v Plzni proti českému týmu, nedosáhli.

Švédsko - Rusko 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Gynge (Bergström, Tömmernes), 50. Klingberg (Pettersson, Hultström) - 20. Rafikov (Tkačov, Šumakov), 24. Barabanov (Gusev), 49. Ničuškin (Světlakov). Rozhodčí: Fonselius, Heikkinen - Puolakka, Nikulainen (všichni Finsko). Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4111.

Švédsko: Svedberg - Hultström, S. Kronwall, Tömmernes, Ahnelöv, Junland, Andersén, N. Andersson - Pettersson, J. Lundqvist, Klasen - Cehlin, Westerholm, Everberg - Gynge, Zackrisson, Bergström - Klingberg, Sjögren, Kempe. Trenér: Rikard Grönborg.

Rusko: Šesťorkin - Antipin, Ožiganov, Bereglazov, Ljubuškin, Mironov, Zub, Rafikov, Okulov - Barabanov, Prochorkin, Gusev - Ničuškin, Světlakov, Golyšev - Sannikov, Tkačov, Šumakov - Korškov, Kraskovskij, Leščenko. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články