Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Sparta vyzve v O2 aréně Liberec, Plzeň přivítá hradecký Mountfield

Praha – Druhá repríza finálového souboje z loňské sezony čeká v předehrávce 16. kola extraligy hokejisty Sparty a Liberce. Domácí se před vlastním publikem pyšní vynikající bilancí, když vyhráli poslední čtyři duely s celkovým skóre 21:3. Bílí Tygři jsou však druhým nejlepším týmem v arénách soupeřů. Ve druhém úterním střetnutí nastoupí v předehrávce 34. kola Plzeň, která si o víkendu překvapivě odvezla všechny body z Třince, proti Hradci.

Sparta první vzájemné utkání vyhrála pod Ještědem 3:2 a nad svým soupeřem má navrch i aktuálně. V tabulce jí patří čtvrté místo a před šestými Severočechy, kteří však odehráli o zápas méně, má náskok dvou bodů.

Na domácím ledě bodovali Pražané ve všech pěti dosavadních zápasech. Naposledy zdolali pardubické Dynamo 4:1, když dvakrát udeřili z přesilové hry. Střelecky úřadovali Čajkovský, Kalina, Kumstát a Pech.

"Vítězství proti Pardubicím se nerodilo vůbec lehce, ale se ziskem tří bodů jsme byli pochopitelně spokojeni. S Libercem musíme opět zapracovat na disciplíně a vyvarovat se zbytečných faulů a individuálních chyb. Čeká nás velice těžký soupeř. Víme, že soupeř již tři zápasy neinkasoval, nicméně my si věříme. Hrajeme doma a chceme dosáhnout na tři body," prohlásil asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Sparta

Liberec i po třech výhrách bez obdržené branky v řadě zůstává při zemi. "Pracujeme na tom, abychom byli v každém utkání lepší a lepší. Když se to daří a hráči k tomu takhle přistoupí, přichází i výsledky," uvedl asistent trenéra Karel Mlejnek.

"Utkání na ledě Sparty je pro nás zápasem, na který se všichni těšíme. Postaví se proti nám opravdu kvalitní soupeř. Aniž bych chtěl snižovat kvalitu jakéhokoliv týmu v soutěži, Sparta - podobně jako třeba Färjestad v Lize mistrů - pro nás představuje skvělou prověrku, jak na tom skutečně jsme," doplnil Mlejnek.

Plzeň přivítá v duelu pokořitelů vedoucího dua Hradec Králové

Plzeň se sice triumfem v Třinci odlepila ode dna, ale i tak ztrácí na desátou příčku zaručující předkolo play-off propastných 10 bodů. S Hradcem má však v posledních utkáních pozitivní bilanci, když čtyřikrát z pěti vzájemných klání slavila vítězství. Naposledy poslední den měsíce září během 8. kola extraligy 4:3 po prodloužení.  

"Nemůžeme mluvit o tom, jestli jsme se chytili, nebo ne. Odbojovali jsme jedno utkání. Je to jen jedno vítězství, které nic neřeší. Jsme za něj strašně rádi, ale v úterý je další zápas a musíme k němu přistoupit úplně stejně. Žádnou pohodu nemáme. Jsme hodně dole. A musíme se postupně dostat nahoru," řekl útočník Ondřej Kratěna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Rovněž Hradec Králové získal naposledy velmi cenný skalp a jasným výsledkem 5:1 přehrál favorizovanou Kometu Brno. V arénách soupeřů nicméně i nadále na tříbodový zisk čeká, což hodlá na západě Čech změnit.

"S Kometou šlo samozřejmě o povzbudivé vítězství, ale zítra nám to začíná zase od nuly. V Plzni se musíme soustředit hlavně na sebe. Nedaří se nám z domácího prostředí přenést hlavně dva faktory naší hry: bruslení a nasazení. Doma hrajeme aktivně, venku se nám to ale nedaří. V Plzni budou všechny tyto věci rozhodně potřeba," přemítal asistent trenéra Pavel Hynek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články