Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínovská vítězná jízda pokračuje. Trápící se Olomouc porazila Verva v nájezdech

Litvínov – Sérii vítězství hokejistů Litvínova se nepodařilo zastavit ani Olomouci. Hanáci sice na ledě Vervy vedli o dvě branky, ale domácí dokázali srovnat a o konečném triumfu 3:2 rozhodli po samostatných nájezdech. Díky tomu si připsali už osmou výhru v řadě a v tabulce jsou třetí. Olomoučtí naopak popáté za sebou padli.

Radost hokejistů Litvínova
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Hanáci se na Stadionu Ivana Hlinky představili jen s pěti obránci, na beku tak nastoupil i útočník Matai.

Litvínov šel do utkání v lepším psychickém rozpoložení, na ledě to však vidět nebylo. Olomouc byla aktivnější, měla více ze hry a už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Burian. Brankář Janus však byl připravený.

Jednu z minima šancí domácích v první třetině měl při hře čtyři na čtyři Hübl, Konráda ale překonat nedokázal. Ve 12. minutě se již hosté dostali do vedení. Při signalizované přesilové hře otevřel skóre Juraj Mikúš. Faulující Martin Hanzl šel navíc na trestnou lavici a pohotově dorážející Knotek se postaral o druhý olomoucký gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí mnohem aktivněji a vytvořili si střeleckou převahu. Konrád však držel dvoubrankové vedení svého týmu až do 34. minuty, kdy sice vyrazil Lukešovu střelu, pohotově dorážející Pavelka jej ale již překonal. Vzápětí mohl vyrovnat osamocený Válek, ale nezamířil přesně.

Ve 43. minutě mohl zvýšit náskok hostů Matai, Janus se však stihl přesunout a jeho pokus zlikvidoval. Vzápětí byli Hanáci potrestáni za hru v šesti, Litvínov však nabídnutou přesilovku nevyužil. Stejně tak následně nepotrestal Ostřížkův faul. V 55. minutě mohl zajistit hostům klid do koncovky Herman, Janus však jeho brejk zastavil. Hosté následně nevyužili ani 26 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

A v závěru toho litovali. V 58. minutě byl opět vyloučen Ostřížek, Verva přesilovku zvýraznila odvoláním brankáře a Sörvik tečovanou střelou posunul utkání do prodloužení. Vítěze duelu ale určily až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Válek. Litvínov tak uspěl i v pátém domácím utkání za sebou a v tabulce je nadále třetí.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. T. Pavelka (Lukeš, V. Hübl), 59. Sörvik (Lukeš, V. Hübl), rozhodující sam. nájezd Válek - 13. J. Mikúš (Laš), 15. J. Knotek (J. Mikúš). Rozhodčí: Souček, Pražák - Barvíř, Kokrment. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 4785.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - Jurčík, K. Reichel, Trávníček - I. Řehoř, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Olomouc: Konrád - Matai, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Burian - Fořt, Herman, Skladaný - Jergl, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Radim Rulík (Litvínov): "Stáli při nás všichni svatí. První třetinu jsme zaspali, měli jsme úplně jinou představu o hře. Vůbec jsme se ale nedostávali přes obranný val soupeře. Od druhé třetiny se to trošku zlepšilo, dali jsme kontaktní gól, ale Olomouc pořád hrozila z brejkových situací. Dnes jsme vytěžili úplné maximum. Už to vypadalo, že na body nedosáhneme, ale dokázali jsme využít přesilovku šest na čtyři a srovnat krok. Vzápětí soupeř trefil dvě tyčky, takže na naší straně bylo hodně štěstí. I v prodloužení měli hosté více střel."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Odehráli jsme dobrý zápas. Sahali jsme po třech bodech a máme jeden, což vždy mrzí. Bohužel domácí v závěru proměnili přesilovku šest na čtyři. My jsme hned vzápětí měli gólovou šanci, měli jsme samostatný nájezd i další příležitosti. Dnes jsme si podle průběhu i výkonu zasloužili vyhrát, ale štěstí se od nás odklonilo a hodně přiklonilo k domácím. Prohráli jsme, ale nejhorší, co bychom mohli udělat, je začít se chytat za hlavu a počítat porážky. Soupeři nás nepřehrávají. Nemáme štěstí v koncovce ani v defenzivě. Musíme být trpěliví a věřit, že se to obrátí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články