Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hradec poprvé po sedmi duelech vyšel bodově naprázdno, skolila ho Boleslav

Mladá Boleslav – Sedmkrát v řadě se hokejistům Hradce Králové dařilo vždy minimálně získat bod. Jejich série ale skončila na ledě Mladé Boleslavi. Středočeši svému soupeři dali po gólu v každé třetině a zvítězili 3:1. Díky tomu poskočili v tabulce na čtvrté místo, Hradečtí klesli na devátou pozici.

Hned úvodní pasáž hry naznačila, že by se v Mladé Boleslavi mohl hrát svižný hokej nahoru dolů. První přerušení přišlo až po třech minutách hry a na svědomí ho měl domácí brankář Lukáš, který podržel ve výstroji střelu Jana Veselého. Skóre mohl otevřít domácí Látal, kterému na kruhu připravil střeleckou pozici Vampola, ale brankář Rybár dokázal ramenem puk vytěsnit mimo branku.

Hradec mohl udeřit při vlastním oslabení, ale proti Šimánkovi zasáhl dvakrát Lukáš vyrážečkou. Ihned z protiútoku ale udeřilo na druhé straně, když Musil napálil puk do Klepiše, který stál na hranici brankoviště a tečoval puk za Rybárova záda.

Domácí tak využili hned první početní výhodu v zápase. Pro Klepiše to navíc byla vůbec první branka v této extraligové sezoně. Druhá přesilovka domácích už byla méně vydařená, ale chvilku po jejím skončení tečoval těsně mimo Žejdlovo nahození Musil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Hradečtí byli blízko vyrovnání po čtyřech minutách druhé části. Dragoun po přihrávce exmladoboleslavského Jarůška dokonce překonal Lukáše, ale toho ještě stihl zastoupit na brankové čáře Stříteský. Vzápětí udeřili domácí, když Pastorovu střelu od modré čáry dorazil Jonák, který se stejně jako Klepiš trefil poprvé v ročníku.

Domácí byli v laufu a o chvíli později mohl zvýšit na 3:0 Stříteský, ale z mezikruží napálil jen břevno. Od něj se puk odrazil do ledu, ale po konzultaci s videorozhodčím sudí rozhodliv jeho neprospěch. Pak dali o sobě vědět také Hradečtí, ale Bulík z dobré pozice pálil jen do Lukášova betonu. Za minutu už se hosté dočkali snížení. Mladoboleslavští ztratili puk za vlastní brankou, a to dokázal potrestat Dragoun.

Úvodní šance třetí třetiny připravili Mountfieldu špatným vyhozením sami domácí, ale Köhler i Knotek pálili mimo. Po sedmi minutách hry mohl jet sám na branku Vampola, ale neměl rychlost, a tak zvolil tvrdou střelu, která Rybára dost štípla i přes suspenzor. Poté se strhující hokej vytratil. Domácí se snažili držet těsné vedení s pukem na holích, hosté se do tlaku nutili marně.

Domácí mohli rozhodnout tři a půl minuty před koncem, ale akci čtyř proti jedinému obránci do zdárného konce nedotáhli. Mrzet je to ale nemuselo. Při závěrečně hostující hře bez brankáře totiž zpečetil výhru do prázdné branky Vampola.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Musil), 26. Jonák (Hyka, Pastor), 60. Vampola (Lenc) - 30. Dragoun (Šimánek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3683.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Jan Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Pastor - M. Látal, Vampola, Lenc - Hyka, Klepiš, Jiránek - Musil, Urban, L. Pabiška - Žejdl, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Hradec: Rybár - Newton, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Pláněk, Vydarený, Pavlas, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Bednář, Potulny, Köhler - R. Pavlík, T. Knotek, Bulík - J. Veselý, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Do utkání jsme nastoupili aktivně a první třetina byla z naší strany velmi dobrá. Bohužel se nám opět nepodařilo odskočit na výraznější rozdíl. O to hůř jsme nastoupili do třetiny druhé, soupeř nás více forčekoval a my jsme na to nedokázali zareagovat a sami jsme se dostávali do problémových situací. Do třetí třetiny jsme nastoupili obezřetněji, zatáhli jsme střední pásmo a soupeř si s tím moc nevěděl rady a nevytvářel si díky tomu šance."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Úvod patřil domácím, my jsme se dostávali do hry postupně a výsledek 0:1 byl pro nás ještě milosrdný. Ve druhé třetině jsme zlepšili hru, podařilo se nám snížit, ale museli jsme si pořád dávat pozor na nebezpečné brejky domácích. Ve třetí třetině jsme chtěli urvat alespoň remízu, ale domácí se zatáhli a nám se nedařilo se dostávat do útočné třetiny."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články