Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

NHL: Hejda a Erat skórovali a pomohli svým týmům k vítězství

New York - Hokejový obránce Jan Hejda přispěl svým prvním gólem v sezoně k vítězství Columbusu 4:2 na ledě Colorada a za předvedený výkon byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Druhým úspěšným českým střelcem ve čtvrtečních zápasech NHL byl útočník Nashvillu Martin Erat, jenž v 50. minutě zpečetil výhru 3:1 nad Edmontonem.

Columbus utkání zlomil ve druhé třetině, kdy třemi góly navázal na Brassardovu trefu z úvodní části a zvýšil na 4:0. Čtvrtou branku vstřelil Hejda, oceňovaný pro své defenzivní schopnosti. Na svůj druhý gól v NHL čekal 115 zápasů. Hokejisté Colorada svého soupeře přestříleli v poměru 32:17 a za svou aktivitu byli odměněni dvěma góly a snížením na 2:4. U první branky asistoval Milan Hejduk, který je druhý v klubové produktivitě a udržuje si průměr jednoho bodu na zápas.

Hokejisté Columbusu si tak vylepšili bídnou bilanci v Coloradu, kde zvítězili pouze jednou ze čtrnácti utkání. "První výhra je vždy nejtěžší. Po dnešku jsem jiný člověk," uvedl brankář Fredrik Norrena, jenž zlikvidoval 30 střel.

Jediný gól Edmontonu v utkání s Nashvillem vstřelil obránce Sheldon Souray za asistence Aleše Hemského. Český útočník sice stále čeká na první gól sezony, přesto je se sedmi přihrávkami nejproduktivnějším hráčem týmu. Nashville nakonec vyhrál 3:1. jeho výhru zpečetil gólem v 50. minutě druhý úspěšný český hráč čtvrtečních zápasů, útočník Martin Erat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články