Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Strapáč uspěl u disciplinárky s odporem, trest mu byl snížen na tři zápasy

Praha – O jedno kolo dříve se bude moci do extraligového kolotoče vrátit Petr Strapáč. Disciplinární komise zmírnila původně čtyřzápasový trest olomouckého útočníka za faul na obránce Jana Výtiska z Vítkovic v pátečním utkání 12. kola. Po odporu, který sedmadvacetiletý hráč podal, má zastavenou činnost na tři duely.

Petr Strapáč
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Strapáč fauloval protihráče ve 40. minutě, kdy jej "dohrál" u mantinelu, a následně se dostal ještě do konfliktu s Davidem Květoněm. Rozhodčí René Hradil a Petr Úlehla ho za faul na Výtiska, který označili za zákrok do oblasti hlavy a krku, vyloučili na pět minut a do konce utkání.

Odpor olomouckého útočníka řešila disciplinární komise ve složení Karel Holý, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda a Viktor Ujčík a dospěla k názoru, že Strapáč se ve vzduchu neocitl v důsledku odrazu, ale prudkého nárazu do protihráče. Zároveň změnila i kvalifikaci ze zásahu do hlavy a krku na napadení. "Zákrok byl ale veden ve vysoké nájezdové rychlosti bez jakékoli snahy hrát kotouč," uvedla komise.

Strapáč již vynechal nedělní duel na ledě Komety Brno, nenastoupí ani v pátek v Litvínově a o dva dny později proti Mladé Boleslavi. Do sestavy Hanáků se může vrátit v 16. kole, v němž se Olomouc představí v Pardubicích.

Disciplinární komise také řešila žádost pardubického obránce Nicholase Schause o prominutí zbytku původně čtyřzápasového trestu, jenž dostal za faul na útočníka Davida Šťastného ze Zlína v dohrávce 6. kola v úterý 11. října. Americký bek však podle komise v žádosti neuvedl žádné nové skutečnosti, které by jeho žádost ospravedlnily. Schaus tak vynechá ještě dva zápasy a stejně jako Strapáč může do extraligy znovu zasáhnout v pátek 28. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články