Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Plzeň jen remizovala s Luganem a v Lize mistrů končí

Plzeň - První kolo vyřazovací části je konečnou pro Indiány z Plzně, kteří po úvodní prohře 1:4 jen remizovali doma s Luganem 3:3. Z úvodního zápasu si Západočeši odnesli řadu zranění a ve značně kombinované sestavě nedokázali soupeřův náskok smazat.

Utkání Plzeň - Lugano
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Západočeši v úvodu nevyužili přesilovou hru a poté převzali iniciativu hosté. Přesto se v osmé minutě díky Lvově povedené střele z mezikruží dostali do vedení domácí hráči. O necelé dvě minuty později však vyrovnal pohodlnou dorážkou Zackrisson. Lépe kombinující hráči Lugana v dalších šancích naráželi na spolehlivě chytajícího gólmana Sochůrka.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Kubalík ale pálil pouze do levé tyče a Kratěna s Krlišem ve slibných pozicích mířili vedle. Švýcaři zareagovali zvýšením tempa a po zaváhání přetížené plzeňské defenzivy se prosadil střelou z levého kruhu Hofmann. Před polovinou utkání nedokázal trefit prázdnou branku Lev, ale v 31. minutě vyrovnal ranou zápěstím Kodýtek.

Na ledě se následně přiostřilo, přesilové hry ale nezužitkovaly oba týmy. Plzeňské mohla mrzet především promarněná čtyřminutová početní výhoda. V 48. minutě totiž jakékoli naděje na smazání manka z prvního utkání domácím uťal Sannitz, který se nikým neatakován zblízka trefil pod horní tyč po Gardnerově šikovné přihrávce.

Zbytek zápasu se už spíše jen dohrával, devět vteřin před koncem alespoň upravil na konečných 3:3 střelou od modré čáry při plzeňské power play Svoboda.

"Jsme rádi, že jsme neprohráli. Máme teď dost zraněných hráčů a museli jsme si pomoct kluky z juniorky. Pro náš mladý tým je to s takovým soupeřem cenný výsledek, který nám v naší situaci může pomoci," řekl po utkání plzeňský trenér Michal Straka.

"Mladí kluci v takovém zápase získají zkušenosti, které potom mohou zúročit v extralize. To je pozitivní dopad, ale zápas nám ukázal i negativa. Opět jsme se doslova trápili při hře v přesilovce. Na tom musíme zapracovat," dodal Straka.

"Hráli jsme velice vyrovnanou partii. V ničem jsme nepropadli a odehráli jsme kvalitní zápas," zhodnotil výkon Škody Tomáš Svoboda. "Lugano hraje trochu jiným stylem než většina týmů z extraligy. Mají tam reprezentanty svých zemí i kluky se zkušenostmi z NHL. Dokázali potrestat každé naše malé zaváhání. Byla to cenná zkušenost," komentoval měření sil se švýcarským týmem Svoboda.

HC Škoda Plzeň - Lugano 3:3 (1:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Lev (Kracík), 31. Kodýtek (Pulpán), 60. T. Svoboda (Kratěna) - 10. Zackrisson (Sartori, Martensson), 27. Hofmann (Ulmer), 48. Sannitz (Gardner, Bertaggia). Rozhodčí: Brill (Něm.), Hodek - Brejcha, Suchánek (všichni ČR). Vyloučení: 5:8, navíc Pulpán (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 2065. Výsledek prvního zápasu: 1:4, postupuje Lugano.

Plzeň: Sochůrek - Čerešňák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík - Lev, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Kratěna, Johnson - Yellow Horn, Kodýtek, T. Svoboda - Hollweg, Koreis, Krliš. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Lugano: Manzato - Sartori, Wilson, Ulmer, Furrer, Ronchetti, Hirschi - Martensson, Zackrisson, Klasen - Brunner, Hofmann, Bűrgler - Gardner, Sannitz, Reuille - Fazzini, Morini, Bertaggia. Trenéři: Shedden a Curcio. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články