Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta doma s Oulu jen remizovala, jediný gól dal Mikuš

Praha - Hokejisté Sparty remizovali v úvodní utkání prvního kola play-off Ligy mistrů s Kärpätem Oulu 1:1. O jediný gól Pražanů proti finalistovi loňského ročníku soutěže se ve třetí třetině postaral obránce Juraj Mikuš. Odveta se hraje za týden na severu Evropy.

Utkání Sparta Praha - Kärpät Oulu
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Oproti poslednímu extraligovému zápasu v Brně, kde jsme inkasovali šest gólů, se nám podařilo zapracovat na defenzivě. S tím může panovat spokojenost. Nepodařilo se nám ale vstřelit více branek," řekl asistent trenéra Sparty Jiří Veber.

Kärpätu se ve finské lize zatím příliš nedaří a je až dvanáctý, v O2 areně se ale Seveřané prezentovali jako kompaktní tým. Sparta se přes obranu soupeře dostávala jen těžko do šancí a otevřít skóre domácí nedokázali ani při 57 vteřin trvající přesilové hře pět na tři.

Slibnou šanci si v první třetině vypracoval jen v klasické početní výhodě Ružička, jinak však měl mnohem více práce než brankář Oulu Aittokallio jeho protějšek Pöpperle. Gólman Pražanů také jako první inkasoval, když jej po Nedomelově zaváhání překonal v polovině zápasu osamocený Humaloja.

Vyrovnat mohli Hrbas a Hlinka, více ze hry však měli hosté. Ve 45. minutě mohl Kärpät přiblížit výhře Saarinen, Pöpperle byl ale připraven. A vzápětí se jeho spoluhráčům podařilo vyrovnat. Střelu Mikuše tečoval do branky jeden z Finů.

Ve 49. minutě se domácím podařilo skórovat podruhé, rozhodčí však gól po konzultaci s kolegou u videa neuznali pro kontakt Pecha s Aittokalliem. "Já jsem se puku ani nedotkl, stál jsem před brankovištěm a někdo mě podtrhl a jak jsem padal, strčil do mě ještě gólman a spadli jsme na sebe. A puk podjel pode mnou," líčil Lukáš Pech hraniční situaci.

Sparta se s Oulu utkala v play-off i před rokem. Doma vyhrála, ale ve Finsku neuspěla a vypadla. Tentokrát chce přes Kärpät postoupit. "Pořád je to otevřené a rozdáme si to ve Finsku," řekl útočník Jiří Černoch.

Sparta Praha - Kärpät Oulu 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. J. Mikuš (Ihnacak) - 30. Humaloja. Rozhodčí: Persson (Švéd.), Úlehla - Hynek, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 3:5, navíc Hakanpää (Oulu) 10 min. Bez využití. Diváci: 2288.

Sparta: Pöpperle - Nedomlel, Kalina, Piskáček, Gernát, J. Mikuš, Hrbas, Barinka, Eminger - Ihnacak, P. Vrána, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - Kumstát, Pech, Safin - Cingel, Kudrna, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Oulu: Aittokallio - Heshka, Kukkonen, Hakanpää, Niemelä, Mäkelä, Mikkola - Pyörälä, Ruohomaa, Saarinen - Lehtonen, Kalapudas, Kähkönen - Leskinen, Humaloja, Sailio - Kestilä, Metsävainio, Anttila. Trenéři: Suikkanen, Manner a Sihvonen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články