Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vytoužená smlouva se vzdálila. Fleischmann a Tlustý neprošli lékařskými prohlídkami

New York – Po sezoně s nimi žádný klub smlouvu nepodepsal, poprat se ale o ni měli v kempech. Šance Jiřího Tlustého a Tomáše Fleischmanna na získání nového kontraktu však dostaly velkou ránu. Čeští útočníci neprošli v Coloradu, respektive Minnesotě lékařskými prohlídkami a jejich další osud je nejasný.

Tomáš Fleischmann v dresu Chicaga
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Mike Wulf

Oba hráči v minulých dnech podepsali s kluby NHL zkušební smlouvy a v přípravě se měli snažit přesvědčit zástupce Avalanche a Wild, aby jim nabídli klasické kontrakty. Hned první den kempů však na trénincích chyběli.

"Neprošel lékařskou kontrolou. Nic dalšího nevím, dnes tu není. Co bude dál, se uvidí," uvedl trenér Minnesoty Bruce Boudreau, který dvaatřicetiletého Fleischmanna vedl už ve Washingtonu a Anaheimu. Zřejmě i díky tomu Wild pozvali českého hráče do přípravy.

Podobně dopadl Tlustý, o němž nový kouč Avalanche Jared Bednar také bez bližších informací oznámil, že neprošel lékařskými testy. Osmadvacetiletý kladenský odchovanec působil v uplynulé sezoně v New Jersey, ale kvůli zranění odehrál jen 30 utkání. V lednu se podrobil operaci přetržených vazů v zápěstí a sezona pro něj skončila.

Fleischmann v minulém ročníku odehrál nejprve 57 zápasů za Montreal, ve kterých vstřelil deset branek a přidal stejný počet asistencí. Na konci února byl vyměněn do Chicaga, v jehož dresu nastoupil včetně play-off k 23 utkáním s bilancí čtyř gólů a jedné asistence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články