Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Litvínov zahájil sezonu vítězně, v Olomouci rozhodl během úvodních sedmi minut

Olomouc – Hokejisté Vervy Litvínov vstoupili do nového extraligového ročníku výhrou 3:1 na ledě Olomouce. Šampioni ze sezony 2014/2015 vykročili za tříbodovým ziskem již v úvodu střetnutí, v sedmé minutě totiž vedli 2:0. Domácí sice během závěrečné power play snížili, ale konečnou podobu výsledku dal při pokračující hře bez brankáře Černý. 

Severočechům vyšel na Hané ideálně vstup do utkání, neboť po 91 sekundách hry otevřel skóre Robin Hanzal, který úspěšně zakončil spolupráci s navrátilcem ze zámoří Nejezchlebem.

Olomouc se sice z inkasované branky otřepala a vyrovnat mohl po Skrbkově akci Herman, nicméně vzápětí střelecky úřadovali opět hosté. Pavlíka ještě vychytal Konrád, na dorážku Viktora Hübla však byl slovenský gólman krátký.

Domácí byli poté aktivnější, v koncovce se jim ovšem vůbec nedařilo. Skrbek v 17. minutě trefil tyč, svoji šanci nevyužil ani ve druhé třetině Laš. Branková konstrukce pomohla po Pavelkově střele i Konrádovi na druhé straně a stav se neměnil ani po Strapáčově akci.

Litvínovský gólman Janus nadále držel čisté konto. Olomoučtí dobývali branku Vervy, jenže skórovat nedokázali bratři Mikúšové, stejně tak ani Laš nebo v další příležitosti Strapáč. Klid na hokejky hostů mohl naopak dodat Černý.

Minutu před koncem si kouč domácích Venera vzal oddechový čas a následně odvolal Konráda ze hry. Power play Olomouc bleskově využila, když Januse překonal parádní střelou z křídla Jan Knotek. V pokračující hře bez brankáře mohl dokonce vyrovnat Vyrůbalík, Janus však jeho šanci zlikvidoval a Černý následně definitivně zajistil hostům vítězství.

1. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. J. Knotek (Holec) - 2. R. Hanzl (Nejezchleb, M. Hořava), 7. V. Hübl (F. Pavlík, Lukeš), 60. J. Černý (Martynek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 4944.

Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Litvínov: Janus - Kubát, Gula, Z. Sklenička, F. Pavlík, T. Pavelka, Sörvik - Lukeš, V. Hübl, K. Reichel - Nejezchleb, R. Hanzl, M. Hořava - Trávníček, J. Černý, Martynek - Jurčík, M. Hanzl, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Hlasy trenérů po utkání 1. kola extraligy Olomouc - Litvínov

Jan Tomajko (Olomouc): "Zaspali jsme začátek, soupeř dal brzy z brejku gól a my jsme první šanci nedali. Pak to bylo o dvě branky, Litvínov výborně bránil, my jsme nevyhrávali souboje a nedokázali jsme se udržet u soupeře v pásmu. První zápas je specifický. Uvidíme, jak to bude dál, musíme se zlepšit."

Darek Stránský (Litvínov): "Povedla se nám první třetina a vstup do zápasu. Vedení 2:0 venku je luxusní, pak jsme zápas dobrou obrannou hrou dokázali kontrolovat. Snažili jsme se aktivně napadat, hrát celoplošně. Chceme mít výborně zvládnuté obranné pásmo, což jsme dnes dokázali. Soupeře jsme nepouštěli do velkých šancí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články