Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zpátky do boje o přední příčky. Litvínov chce v nové sezoně opět do play-off

Litvínov (Mostecko) – Loni přišla pomistrovská kocovina a sezona skončila pro hokejisty Litvínova barážovým bojem o udržení. Podobný scénář letos Verva nechce za žádnou cenu opakovat. Severočeši touží opět zabojovat o přední pozice. "Cíl pro sezonu je jasný, stabilizovat kádr a postoupit do play-off," uvedl předseda představenstva klubu Jiří Šlégr.

Dramatické změny na Stadionu Ivana Hlinky přes léto nenastaly. V klubu skončili obránce Petr Chaloupka a útočníci Radek Duda, Peter Jánský a Kamil Piroš. Na jejich místa přišli norský obránce Daniel Sörvik a forvardi Jakub Černý, jenž byl v přípravě nejproduktivnějším hráčem týmu, s Richardem Nejezchlebem. Šanci by měli dostat i perspektivní odchovanci.

"O Sörvika jsme měli zájem už v předešlé sezoně před baráží, ale podařilo se nám jej získat až nyní. V útoku by nám vedle Černého s Nejezchlebem měl pomoct i uzdravený Viktor Hübl," poukázal generální manažer Robert Kysela na fakt, že elitní útočník týmu část předešlé sezony kvůli zranění vynechal.

Neplánovaně museli v Litvínově řešit problémy s brankáři. Michael Petrásek onemocněl a mimo hru by měl být podle dostupných informací nejméně do prosince. Není však vyloučeno, že vynechá celou sezonu. Severočeši proto angažovali, zatím na měsíční zkoušku, dvojici Jaroslav Hübl - Tomáš Halász, kteří by měli být připraveni krýt záda jedničce Jaroslavu Janusovi. Na farmě v prvoligovém Mostě mají k dispozici i Marka Pince.

V přípravě Litvínov odehrál 11 zápasů, z kterých čtyři vyhrál. Do extraligy Verva vstoupí v pátek v Olomouci, v neděli doma přivítá Zlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články