Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice i Mladá Boleslav na úvod prohrály své zápasy v Lize mistrů

Ostrava/Minsk - Hokejisté Vítkovic i Mladé Boleslavi vstoupili do nového ročníku Ligy mistrů prohrou. Ostravané doma nestačili na loňského finalistu soutěže, finský Kärpät Oulu, kterému podlehli 2:4. Mladá Boleslav nezvládla premiérový start a v Bělorusku prohrála na ledě Junosti Minsk těsně 3:4.

Třetí celek finské ligy rozhodl na ledě Vítkovic o vítězství v polovině utkání dvěma slepenými góly v rozmezí 86 sekund. Druhý zápas ve skupině E čeká ostravský tým v sobotu v německém Krefeldu.

Vítkovičtí, kteří startují v Lize mistrů jako jeden ze zakládajících členů s licencí A, od začátku jen dotahovali náskok soupeře. Hosty už v osmé minutě poslal do vedení Saarinen, který zblízka dorazil Heshkův pokus od modré čáry. Bruslařsky zdatní Seveřané měli v první části více ze hry, ale Bartošák při dvou velkých šancích Kähkönena další gól nepovolil.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale přišlo mi, že jsme začali až s příliš velkým respektem. Měli jsme na ně více vletět. Bylo to ustrašené. Dostali jsme první gól, který bychom dostávat neměli, z předbrankového prostoru," řekl k nepovedenému úvodu utkání Rostislav Olesz.

Začátek druhé části zato patřil Vítkovickým a jejich aktivnější výkon zužitkoval vyrovnávací trefou Olesz. Kärpät ale zápas přesně v půlce zlomil na svou stranu. Pyörälä nejprve zblízka překonal Bartošáka podruhé a o 86 sekund později po vyhraném vhazování skóroval Sailio.

Domácí koncovku ještě zdramatizovali kontaktní brankou Slobody v power play, ale při další hře bez gólmana dostali z hole Kähkönena rozhodující čtvrtý gól.

"Až od druhé třetiny jsme začali hrát, prvních deset minut jsme měli šance i tlak. Paradoxně právě při něm jsme dostali dva slepené góly a zase přestali hrát," řekl Olesz. Domácí dvakrát kapitulovali během 86 sekund. "Ustoupili jsme ze hry, kterou chceme hrát. Nebylo to tak, že nás vyloženě přehrávali, my jim ty góly dovolili, a to je špatně. Byla to vlastně dvě střídání a najednou to bylo 1:3," dodal.

I přes dva rychlé góly ale Vítkovice od druhé třetiny dokázaly s favoritem skupiny držet krok. "I ve třetí třetině jsme se zase zvedli, všechno cpali do branky a najednou to šlo. Proti tak zkušenému a kvalitnímu týmu to bylo už těžké na vyrovnání, ale ukázali jsme, že se s nimi dá normálně hrát," uzavřel Olesz.

Hokejisté Mladé Boleslavi nezvládli premiéru v Lize mistrů

Mladá Boleslav, která se dostala do Ligy mistrů premiérově díky postupu do semifinále extraligy, ztratila body po trefě Viktora Turkina z 58. minuty. Úřadujícímu běloruskému šampionovi k tomu pomohla přesilovka pěti proti třem.

Do vedení šla v Bělorusku Mladá Boleslav, v páté minutě se v přesilovce trefil Orsava. Ještě v úvodním dějství ale vyrovnal Jerocho a ve 27. minutě krátce po skončení přesilovky otočil stav Jefimenko.

Vzápětí sice vyrovnal druhou trefou v utkání Orsava, ale Junosti vrátil vedení finský útočník Niinimäki. Mladá Boleslav sice ve 47. minutě smazala ztrátu díky obránci Trončinskému, který ale v závěru spolu s Orsavou pykal na trestné lavici, a domácí rozhodli. Další duel čeká Mladou Boleslav ve čtvrtek ve Švédsku proti Växjö.

Hokejová Liga mistrů:

HC Vítkovice Steel - Kärpät Oulu 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Olesz (L. Kovář, Baranka), 59. Sloboda (O. Roman, Olesz) - 8. Saarinen (Pyörälä, Heshka), 30. Pyörälä (Saarinen), 31. Sailio (Koblížek), 60. Kähkönen. Rozhodčí: Konc (SR), Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 2359.

Sestava Vítkovic: Bartošák - Výtisk, D. Krenželok, L. Kovář, Baranka, Sloboda, Klok, A. Sedlák - Olesz, Balán, Szturc - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Illéš, E. Němec - D. Kafka. Trenéři: Petr a Trnka.

Junosť Minsk - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Jerocho (Niinimäki), 27. Jefimenko (Parfejevec, Turkin), 34. Niinimäki (Jerocho, Mickevič), 58. Turkin (Jefimenko, Parfejevec) - 5. Orsava (Vampola), 29. Orsava, 47. Trončinský (Hyka). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Šrubok - Goljak, Kljaščevnikov (všichni Běl.). Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. Diváci: 5300.

Sestava Mladé Boleslavi: Lukáš - Trončinský, Štich, T. Voráček, Stříteský, Pastor, Hanzlík, Kučný - Urban, Vampola, Pacovský - Pospíšil, Klepiš, Hyka - Orsava, Žejdl, Lenc - M. Látal, Volek, Pabiška - Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články