Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hradec Králové vyhrál nad Omskem, Litvínov se Záhřebem nedohrál

Praha - Hokejisté Hradce Králové na domácím Mountfield Cupu po výhře nad Ufou (3:1) uspěli i proti dalšímu účastníkovi Kontinentální ligy Omsku, který zdolali 3:2 v prodloužení. Pardubice, které v úvodu turnaje porazily Omsk stejným výsledkem, nestačily na Ufu a po nevydařené druhé třetině jí podlehly 5:7.

Duel Litvínova s dalším týmem KHL Záhřebem se nedohrál. Sudí zápas v čase 52:02 za stavu 1:0 pro Medveščak po neustálých potyčkách hráčů na ledě předčasně ukončili.

Hradec Králové si připsal druhý cenný skalp silného týmu KHL, přestože prohrával už 0:2. Avangard otevřel skóre v 17. minutě, kdy využil přesilovou hru Burdasov, a v polovině utkání ve výhodě pěti proti třem zvýšil Lauta.

Obrat zahájil ve 47. minutě rovněž v přesilovce Bednář, který Omsku v roce 2004 pomohl v ruské lize k zisku titulu. Sedm a půl minuty před koncem třetí třetiny smazal ztrátu lotyšský útočník Džerinš a v čase 61:23 rozhodl slovinský obránce Gregorc. Hradec Králové tak může v neděli v závěrečném duelu ve východočeském derby s Pardubicemi útočit na vítězství v turnaji.

Pardubice sice vedly nad Ufou díky slepeným gólům Kanaďana Malleta a Nahodila z poloviny úvodní části 2:0, ale druhé dějství ovládl Salavat Julajev. Na snížení Lepistöho ještě odpověděl Tomášek, ale následně Ufa zaskočila Dynamo šesti trefami.

Do třetí třetiny nahradil gólmana Martina Růžičku osmnáctiletý Klouček. Ten už neinkasoval a Rolinek s americkým obráncem Schausem porážku zmírnili.

Sparta porazila Ingolstadt

Pražskou Spartu dostal v Ingolstadtu do vedení v úvodní třetině osmnáctiletý útočník Komárek a ve 29. minutě Pražané díky Formanovi a Martinu Procházkovi vedli už 3:0. Vzápětí sice snížil český forvard v dresu Ingolstadtu Petr Pohl, ale ve 35. minutě se zapsal mezi střelce podruhé v utkání Martin Procházka. Necelých deset minut před koncem už jen korigoval v přesilovce Greilinger a asistenci zaznamenal i Pohl.

V Litvínově viděli diváci jedinou branku, když se ve 43. minutě trefil obránce Katic. Duel s chorvatským celkem, jehož barvy hájí český obránce Jakub Krejčík a útočníci Tomáš Mertl a Jiří Smejkal, provázely bitky už od druhé třetiny. V 53. minutě se do potyčky zapojili téměř všichni hráči a sudí Petružálek s Turčanem zápas ukončili.

"Měli tam už ve druhé třetině takové dva stromy a trefili naše hráče tvrdě. Začali hrát tvrdě a ještě si stěžovali rozhodčím, že je to příprava, tak nevím, proč tak provokují. Jsou to hráči ze zámoří, ale je to přípravný zápas a jde hlavně o to si vyzkoušet nějaké věci z tréninku. Ne se tu pobít pomalu už v první třetině," řekl klubovému serveru slovenský brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články