Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Světový pohár bych rád stihl, nechci to ale honit, přiznal Hertl

Praha – Už se chystá, že po zranění pravého kolena sundá ortézu. Účast Tomáše Hertla na zářijovém Světovém poháru však jistá stále není. Do akce je sice stále daleko, český útočník ale přiznává, že pokud by nebyl stoprocentně fit, jeho přítomnost v týmu by nebyla smysluplná. Dvaadvacetiletý hráč přesto věří, že se prestižního podniku nakonec zúčastní.

"Čeká mě snad poslední týden až deset dnů s ortézou, pak začnu rehabilitovat. Čekám ještě na (fyzioterapeuta) Pavla Koláře, až se vrátí z dovolené, abych to s ním prodiskutoval. Už je to celkem dlouho a vadí mi to, jak s ortézou pořád spím a podobně, ale snad už to brzy zahodím a začnu s kolenem cvičit," přiblížil Hertl.

Připustil, že raději nechce předbíhat událostem. "Zatím nad Světovým pohárem nepřemýšlím. Byl bych rád, kdybych to stihl, ale zároveň to nechci honit tak, abych byl jen poloviční nebo třeba jen na 80 procent. Ublížil bych tím sobě i týmu. Nechávám tomu ještě čas. Uvidíme, jak to půjde, až sundám ortézu," uvedl Hertl.

Až do odletu byl pod dohledem lékařů v zámoří. "Říkali, že to vypadá dobře, že se to hojí, ale nechtěli, abych cokoliv uspěchal. I právě třeba kvůli Světovému poháru. V klubu mi přejí, abych jel, ale nikoliv zraněný. Chtěli, abych to měl celkem šest týdnů v ortéze a vazy se pořádně zacelily. Pak záleží, jak se budu cítit, neměl bych jít přes bolest a měl bych na to jít v klidu," doplnil Hertl.

S koučem národního týmu Josefem Jandačem zatím nemají nastavené hraniční datum, dokdy by měl Hertl s ohledem na zdravotní stav potvrdit svou nominaci. "Ještě jsem s ním od toho, co jsem přiletěl zpátky do Čech, pořádně nemluvil. Ale až se domluvíme s Pavlem Kolářem, tak se s ním určitě spojím," plánoval Hertl.

Připustil, že neměl dobrý pocit z toho, že ho ze hry vyřadilo stejné koleno, s nímž musel kvůli přetrženým vazům po zákroku Dustina Browna z Los Angeles z prosince 2013 na operaci. Tehdy se do hry vrátil až po čtyřech měsících.

"Není nic příjemného mít problém s tím samým kolenem, co jsem měl operované před pár roky. I když to teď není tak vážné jako tehdy. Ale stalo se. Teď je hlavní, abych se uzdravil, připravil se na novou sezonu a koleno bylo stoprocentní. Nechci hlavně nic uspěchat," zdůraznil Hertl.

V přípravě žádné speciální úpravy kvůli kolenu neplánuje. "Jsou teď ty nové trendy s gumami. Hlavně budu muset celou nohu a vazy okolo kolen pořádně posílit a pracovat na tom, aby zesílily svaly okolo, které to drží," dodal Hertl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články