Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Marušák zamíří z Mladé Boleslavi do KHL, posílí MVD Balašicha

Praha - Český obránce Jiří Marušák bude působit v týmu Kontinentální hokejové ligy MVD Balašicha. Dvaatřicetiletý bek ještě v neděli naposledy nastoupí v dresu extraligového nováčka Mladé Boleslavi, kde podepsal smlouvu jen do konce října, protože plánoval angažmá v zahraničí.

V Rusku už Marušák hrál v letech 2003 až 2006 v Novokuzněcku, Petrohradu a CSKA Moskva. Potom nastupoval ve stockholmském Djurgaardenu a s Mladou Boleslaví uzavřel jen krátký kontrakt, protože si přál návrat do švédské ligy. Nakonec dal přednost KHL. "Nabídka z KHL je samozřejmě lukrativnější," řekl dnes Marušákův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

K setrvání v týmu lákala Marušáka také Mladá Boleslav a objevovaly se nabídky ze Švédska. "Zájem měla Lulea, potom i Rögle a Timra, ale to už byla rozjednaná smlouva s MVD. Ještě musíme doladit detaily, ale měl by hrát za Balašichu minimálně do konce této sezony," řekl Spálenka k dohodě s klubem z předměstí Moskvy.

Poslední Marušákův zápas v extralize bude v neděli

S Mladou Boleslaví se Marušák rozloučí v nedělním utkání v Litvínově. Zatím není jisté, kdy poprvé nastoupí za Balašichu, protože ta hraje před reprezentační přestávkou pro turnaj Karjala naposledy 1. listopadu, pak má další zápas na programu skoro o dva týdny později. "Řešíme teď víza, takže uvidíme, kdy se stihne hlásit v Rusku. Je možné, že před pauzou nestihne v zápase nastoupit. Uvidíme," dodal Spálenka. V MVD bude Marušák jediným českým krajánkem.

V 18 zápasech za Mladou Boleslav zaznamenal dva body za gól a asistenci. Zlínský odchovanec, který má na kontě 31 zápasů za českou reprezentaci a čtyři branky, hrál také za finskou Tapparu Tampere. V minulé sezoně před odchodem do Švédska vypomáhal Vítkovicím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články