Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Dobrá zpráva pro Mrázka. Příští sezonu bude jednička Detroitu, oznámil Holland

Detroit – Jestli vše dobře dopadne a Petr Mrázek se s Detroitem během léta domluví na nové smlouvě, vstoupí do příští sezony NHL jako jednička týmu. Oznámil to generální manažer Ken Holland, podle něhož se Red Wings rozhodli upřednostnit českého gólmana před americkým konkurentem Jimmym Howardem.

Sport
zdroj: ČT4

"Petr Mrázek půjde do kempu jako naše jednička. A myslím si, že by mohl chytat ještě více," uvedl Holland. Ještě předtím se však musí s čtyřiadvacetiletým brankářem domluvit na podmínkách nové smlouvy a vyřešit další budoucnost Howarda, který má s Detroitem ještě kontrakt na tři sezony s celkovým platem 14,75 milionu dolarů.

"Musíme se rozhodnout, zda potřebujeme dva tak kvalitní gólmany. Je jen malá skupina brankářů, která dokáže odchytat 70 zápasů za sezonu. My věříme, že Petr to dokáže. Nebylo by ale asi fér, abychom jej do této situace posunuli už teď. A mohlo by to být i špatné pro klub," podotkl Howard, jenž naznačil, že jasno by mohlo být během deseti dnů.

Mrázek, který se 1. července stane takzvaným chráněným volným hráčem, v předešlé sezoně zasáhl do 54 zápasů v základní části NHL, další tři duely si připsal v play-off. Má tak za sebou nejvydařenější rok v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články