Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Výběr hráčů do 23 let bude na SP disponovat Matthewsem a Scheifelem

Toronto - Američan Auston Matthews je v doplněné nominaci pro Světový pohár. Dalšími novými jmény ve výběru zámořských hráčů do 23 let jsou v ofenzivě čerstvý mistr světa s Kanadou Mark Scheifele, Jonathan Drouin a Ryan Nugent-Hopkins a beci Shayne Gostisbehere, Colton Parayko a Jacob Trouba.

Auston Matthews
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/ autor: Jussi Nukari

Teprve osmnáctiletý Matthews, který má po matce mexické kořeny, bude nejmladším hráčem na soupisce severoamerického výběru talentů. Očekávaná jednička letošního výběru talentů strávila poslední sezonu v Evropě, když v nejvyšší švýcarské soutěži hájila barvy Curychu. Ve 40 utkáních včetně play-off si Matthews připsal 49 bodů za 24 gólů a 25 asistencí.

O jeho kvalitách se mohli na nedávném světovém šampionátu v Rusku přesvědčit i čeští hokejisté, pro něž turnaj skončil po čtvrtfinálové porážce s USA 1:2 v nájezdech a právě Matthews dal oba góly vítězů. Celkem zaznamenal na MS šest branek a byl nejlepším střelcem Američanů. Ovládl rovněž kanadské bodování svého týmu, když si stejně jako již dříve nominovaný Dylan Larkin připsal celkem devět bodů.

Světový pohár se hraje od 17. září do 1. října. Výběr Severní Ameriky se představí v základní skupině B, kde jej čekají duely s Finskem, Ruskem a Švédskem. V přípravě sehraje 9. a 11. září duely s Výběrem Evropy v Québeku a v Montrealu, v generálce pak nastoupí ve středu 14. září v Pittsburghu proti české reprezentaci.

Konečná nominace Výběru Severní Ameriky na Světový pohár v Torontu (17. září - 1. října):

Brankáři: John Gibson (Anaheim/NHL; USA), Connor Hellebuyck (Manitoba/AHL; USA), Matthew Murray (Pittsburgh/NHL; Kan.),

Obránci: Aaron Ekblad (Florida/NHL; Kan.), Shayne Gostisbehere (Philadelphia/NHL; USA), Seth Jones (Columbus/NHL; USA), Ryan Murray (Columbus/NHL; Kan.), Colton Parayko (St. Louis/NHL; Kan.), Morgan Rielly (Toronto/NHL; Kan.), Jacob Trouba (Winnipeg/NHL; USA),

Útočníci: Sean Couturier (Philadelphia/NHL; Kan.), Jonathan Drouin (Tampa Bay/NHL; Kan.), Jack Eichel (Buffalo/NHL; USA), Johnny Gaudreau (Calgary/NHL; Kan.), Dylan Larkin (Detroit/NHL; USA), Nathan MacKinnon (Colorado/NHL; Kan.), Auston Matthews (Curych/Švýc.; USA), Connor McDavid (Edmonton/NHL; Kan.), J.T. Miller (NY Rangers/NHL; USA), Sean Monahan (Calgary/NHL; Kan.), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton/NHL; Kan.), Brandon Saad (Columbus/NHL; USA), Mark Scheifele (Winnipeg/NHL; Kan.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články