Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Hertlova asistence nestačila. Nashville si vynutil sedmý zápas stejně jako Dallas

New York – Obě semifinálové série Západní konference NHL bude muset rozhodnout až sedmý zápas. Rozhodující střetnutí si vynutil Dallas, který zvítězil nad St. Louis 3:2, a také Nashville, jenž odvrátil konec sezony až v prodloužení vítězstvím 4:3 nad San Jose, za které si jednu přihrávku připsal Tomáš Hertl.

Tomáš Hertl ze San Jose v utkání proti Nashvillu
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Zaleski

Český útočník asistoval u úvodní branky zápasu, když puk poslal na modrou čáru Marcu-Edouardu Vlasicovi, jehož střelu tečoval Chris Tierney. Stejný hráč zvýšil na 2:0, jenže rychle získaný náskok San Jose také rychle ztratilo. Roman Josi a Ryan Johansen v rozmezí 16. až 22. minuty vyrovnali.

Další změna skóre nastala až v polovině třetí třetiny, v níž v přesilové hře dostal Logan Couture hosty opět do vedení. Ani tentokrát se ale hráči San Jose z náskoku dlouho neradovali. Po krásné kombinaci celého útoku poslal Colin Wilson zápas do prodloužení, které v čase 62:03 rozhodl Viktor Arvidsson.

"Neuvěřitelné, úžasné. Nejdříve jsem ani nevěděl, že to prošlo. Pak začali lidi šílet a já nevěděl, co dělat," pousmál se autor vítězné trefy, jehož bekhendový pokus zaplachtil nad rameno gólmana Martina Jonese do branky. "Nezačali jsme dobře. Ale jakmile se dostaneme ke svému hokeji, se kterým jsme úspěšní, jsme místy k nezastavení. Posledních 45 minut jsme hráli skvěle, klobouk dolů před každým. Byli jsme trpěliví, bojovali jsme a našli cestu k výhře," radoval se Johansen.

Dallas položil základ úspěchu v úvodní třetině, ve které se dostal do tříbrankového trháku. Skóre otevřel v páté minutě Mattias Janmark, za dvacet sekund zvýšil Vernon Fiddler. Povedenou pasáž uzavřel gólem v přesilovce Jason Spezza a vyhnal na střídačku brankáře Briana Elliotta.

"Nevím proč, ale nějak jsme na ně nebyli od úvodu připraveni. Byli jsme pomalí a oni toho využili," prohlásil útočník St. Louis Patrik Berglund. "Ale nezabalili jsme to a po třetí inkasované brance jsme hráli docela dobře. Byli jsme koncentrovaní a kousek po kousku si budovali převahu. A nechybělo mnoho, abychom ještě i vyrovnali. Šance jsme na to měli," doplnil Alexander Steen.

Od prostřední části převzalo iniciativu St. Louis, soupeře přestřílelo ve zbylých čtyřiceti minutách 28:7 a za aktivitu bylo odměněno trefami Steena a Berglunda. Při závěrečné power play měl na hokejce vyrovnání Jaden Schwartz, ale gólman Kari Lehtonen jeho střelu z mezikruží vyrazil betonem.

"Můžeme vzít scénář z minulého zápasu a změnit v něm jedno jméno. Elliotta a rozplývání se nad jeho skvělým výkonem stačí nahradit Lehtonenem," uvedl v hodnocení zápasu trenér Dallasu Lindy Ruff. "Snažil jsem se být uvolněný, koncentrovaný. Sledoval jsem puk a chytal jako obvykle. Vím, lehce se to řekne, ale dnes to fungovalo," prohlásil Lehtonen, který kryl 35 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Zatímco v sérii mezi San Jose a Nashvillem vyhrál ve všech šesti utkáních domácí tým, Dallas a St. Louis na svém ledě uspěly jen jednou. "Nemyslím si, že hraje nějakou zásadní roli to, kde se zápas číslo sedm bude hrát. Jistě vím jen jednu věc. Že po nich půjdeme a že to bude velký zápas," uvedl trenér St. Louis Ken Hitchcock.

2. kolo play-off NHL:

Západní konference - 6. zápasy:

St. Louis - Dallas 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)

Branky: 28. Steen, 49. Berglund - 5. Janmark, 6. Fiddler, 17. Spezza. Střely na branku: 37:14. Diváci: 19 808. Hvězdy zápasu: 1. Lehtonen (Dallas), 2. Steen (St. Louis), 3. Sceviour (Dallas). Stav série: 3:3.

Nashville - San Jose 4:3 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky: 16. Josi, 22. Johansen, 53. Wilson, 63. Arvidsson - 10. a 12. Tierney (na první Hertl), 51. Couture. Střely na branku: 32:18. Diváci: 17 292. Hvězdy zápasu: 1. Arvidsson, 2. Wilson, 3. Johansen (všichni Nashville). Stav série: 3:3.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články