Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Řezníček: Nejsou noví rozhodčí a kvalita stávajících by mohla být lepší

Praha – Extraligový ročník 2015/2016 je už hezkých pár dní minulostí, ale to nebrání se za ním ještě jednou poohlédnout. Dost častým tématem během celé sezony byla výkonnost rozhodčích. Kritika zní z klubů, od hráčů i fanoušků. A přestože se ve velké většině prokáže, že si rozhodčí drží velmi solidní úroveň řízení zápasů, ředitel extraligy Josef Řezníček uznává, že by jejich kvalita mohla být ještě vyšší. "Jako bývalý hráč bych je hodnotil známkou 2-," řekl.

Řezníček spatřuje zásadní problém v nedostatku nových rozhodčích. "Máme v poslední době trochu problém lidi do funkce rozhodčích dostat, přihlásit je, rozvinout. Už to bylo opravdu na hraně, ale udělali jsme nějaké kroky, abychom začali nové rozhodčí rekrutovat. Pokud se nálada, že rozhodčí mohou za všechno špatné na ledě, trochu nezmění, nebudou přibývat. Je to téma, na kterém se musí velice pečlivě a citlivě pracovat."

Situaci vůbec nenahrává ani časté vetování rozhodčích jednotlivými týmy, a to zejména v play-off. "Je to pro mě velká otázka a problém. Za poslední dva roky nám ani jedno finále nepískali nejlepší rozhodčí extraligy. Bude to určitě tématem valné hromady klubů," slibuje Řezníček.

Sám nepovažuje výkony za nijak tragické, zároveň ale tuší prostor pro zlepšení. "Jako bývalý hráč si myslím, že výkony mohou být lepší, jako šéf soutěže musím ve spolupráci s komisí rozhodčích vyvinout úsilí, aby se nám základna zvětšila. Kdybychom měli konkurenci, můžeme vybírat podle kvality. V současné základně nám ale stárnou a příliv nebyl," konstatuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Šéf extraligy Josef Řezníček

Budu rád, když kluby dostanou za práva více peněz, říká Řezníček

Veselejším trendem uplynulého ročníku byl rostoucí počet diváků na utkáních. "Návštěvnost nám opravdu výrazně stoupla. Je několik důvodů, které to způsobily. Jedním z nejsilnějších je zřejmě doznívající euforie z mistrovství světa, řekl bych, že i přesuny týmů do velkých hal a utkání pod otevřeným nebem, zřejmě i nějaké úpravy rozlosování," nachází Řezníček příčiny.

V současnosti se také nemálo hovoří o novém systému prodeje televizních práv, který by měl týmům přinést větší objem prostředků. "Práva jsou postoupena na BPA Sport marketing. Trend je celosvětový, já budu rád, když za práva dostanou kluby více peněz, aby mohly lépe pracovat. Kdo je bude obchodovat, to mi nepřísluší říkat."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články