Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nesmlouvavý Hollweg zůstává v Plzni

Praha - Útočník Ryan Hollweg, proslulý svou nesmlouvavou hrou i důrazem, bude oblékat dres extraligové Plzně také v příští sezoně. Třiatřicetiletý Američan se zkušenostmi z NHL působí na západě Čech od roku 2012, s vedením klubu podepsal nový roční kontrakt. V příštím ročníku by tak měla barvy Škody hájit minimálně trojice zámořských hráčů. Smlouvu prodloužil i Nicholas Johnson a novou posilou je další útočník Colton Yellow Horn ze Znojma.

Ryan Hollweg
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Měli jsme zájem, aby Ryan u nás zůstal, to samé chtěl i on, protože je v Plzni spokojený. Domlouvali jsme se na detailech a nakonec jsme se domluvili na další rok, po kterém si znovu sedneme a uvidíme co dál," uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Hollweg, jenž pomohl indiánům před třemi lety k zisku prvního titulu v klubové historii, odehrál včetně play-off v uplynulém ročníku 35 utkání a zaznamenal dvě nahrávky, patřil také k důležitým hráčům na oslabení.

Bývalý útočník New York Rangers, Toronta a Phoenixu je rád, že zůstává. "Měli jsme v minulé sezoně skvělý tým a věřím, že příští rok to bude možná ještě lepší. Mám to v Plzni rád, mám tu rodinu a všechno potřebné," uvedl Hollweg, který se v Plzni usadil a před dvěma lety se oženil s lyžařkou Štěpánkou Lučanovou.

K týmu se znovu připojí až při nástupu na led. Letní přípravu opět absolvuje doma ve Vancouveru, kde žije jeho rodina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články