Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pöpperle: Hráli jsme na hraně možností a fyzických sil

Praha - Byl to právě on, kdo držel šance Sparty na prodloužení finálové série často nad vodou. Brankář Tomáš Pöpperle předvedl hned několik výborných zákroků a celkově pochytal 43 střel. Na tu z druhého prodloužení od Martina Bakoše byl ale i on krátký a musel tak sledovat mistrovské oslavy Liberce. Gólman Pražanů i přes zklamání ocenil výkon a obětavost spoluhráčů.

Zklamaný brankář Sparty Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Doma před fanoušky jsme chtěli vyhrát poslední domácí zápas. Bohužel to nevyšlo. Pak už je to i o chybě. Byli jsme už ale hodně rozstřílení, kluci hráli na hraně možností a fyzických sil. Bylo to něco neskutečného, co jsme předváděli. Bohužel jsme byli o gól horší," řekl Pöpperle po utkání.

Fakt, že Pražané k prodloužení sezony museli vyhrát, podle něj nehrál roli. "Hráli jsme vyrovnaně. Nemyslím si, že rozhodl pátý zápas, který jsme prohráli. Za poslední tři zápasy to byl náš nejlepší výkon," uvedl jedenatřicetiletý gólman, který Spartu držel ve hře řadou vynikajících zákroků. "Něco tam bylo, ale kluci padali do střel a hráli na hraně. Bojovali jsme a klobouk dolů před nimi," řekl Pöpperle.

Sparta stejně jako Liberec prakticky od třetí třetiny hrála na tři útoky a projevilo se tak, že měla odehraný vyšší počet zápasů i početnější marodku. "Bylo znát, v jaké sestavě dohráváme. Už Plzeň nás (v semifinále) rozstřílela a přicházela zranění. Teď už kluci hráli s opichy," přiznal rodák z Broumova.

Pöpperle věří, že Sparta na vydařenou sezonu naváže. "Doufám, že jsme něco nastartovali. Tým hrál celou sezonu super a snad už to teď takhle bude pořád. Že to bude nová Sparta," přál si Pöpperle.

Ocenil i přízeň fanoušků, kteří klub podporovali po přestěhování do O2 areny. "Lidi chodili celou sezonu, což je skvělé. Z přechodu do nové haly jsme nebyli nadšení, ale pak to všichni pochopili. Hráli jsme dobrý hokej, dávali jsme spoustu gólů a lidi to bavilo," řekl.

V kabině Sparty bylo po zápase velké zklamání. "Do řeči nám není, každý je zklamaný. Nebyli jsme daleko od úspěchu. Chtěli jsme víc, ale bohužel to nedopadlo," dodal Pöpperle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články