Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Radivojevič: Jedeme na Spartu vyhrát třetí zápas, od toho se odrazíme

Liberec – Hokejisté Liberce sehráli slušné první finále, leč výhry se dočkali až ve druhém utkání. Velmi výrazně k ní přispěl slovenský útočník se zkušenostmi z NHL Branko Radivojevič, který vsítil vítězný gól v závěru druhé třetiny. "Po druhém inkasovaném gólu jsme šli trochu dolu. Ale celkově jsme hráli dobře a trpělivě jsme si počkali na chyby Sparty," pochvaloval si po srovnání finálového stavu na 1:1.

Kde by se dal nalézt rozdíl mezi čtvrtečním a pátečním zápasem, který byl možná podobný, ale s opačným výsledkem?

Zase jsme měli výborný začátek, velký tlak. Pöpperle to dobře chytal, ale my jsme byli trpěliví a čekali na svou šanci. Třetí třetinu jsme už hráli jako Sparta ve čtvrtek, už jsme moc nechodili dopředu, vyhazovali jsme puky a oni se museli vracet, čímž ztráceli energii. A uhráli jsme to.

Přestože jste šli v první třetině do vedení, Sparta dokázala výsledek otočit. Projevilo se to na herním sebevědomí?

Po druhém gólu bylo trochu vidět, že jsme šli dolu. Ale myslím, že v mužstvu je dost zkušených chlapů, něco se řeklo v kabině a my se do hry vrátili. Nemůžeme hrát se Spartou a myslet si, že na ně vyletíme a celých šedesát minut je budeme přehrávat. Oni jsou také jen lidi, dělají chyby. Je třeba někdy hrát dozadu a čekat na ně.

Zřejmě vám docela pomohla první přestávka?

My hráli dobře. Oni z dvou šancí, no, jakých šancí, to ani šance nebyly, přišlo to zničehonic, otočili na 2:1 a my to tam mleli a nemohli druhý gól dát. Přestávka nám pak přišla vhod, odpočinuli jsme si a trpělivě čekali na chybu, která přišla.

Na konci druhé třetiny jste měli pětiminutovou přesilovku, do toho přišlo ještě jedno sparťanské vyloučení. Ovšem vám se dlouho nedařilo, pracovala nervozita?

Bylo tam pár pokusů, které nám nevyšly, ale je třeba to stále zkoušet, střílet – a jedna střela se ujme. Chvála Bohu, že se jedna skutečně ujala. Mojža (obránce Tomáš Mojžíš) tam odvedl skvělou práci, stál tam, že brankář nemohl nic vidět.

Za vyšší počet vyloučení vás zřejmě trenér nepochválil, že?

Jistě, hrát se Spartou oslabení je smrtící. Mají hráče, kteří dokáží dobře rozhodit puk, musíme se toho vyvarovat. Tentokrát mi opět přišlo, jako bychom půl zápasu seděli na trestné. Je třeba se toho vyvarovat a zkusit hrát pět na pět. Každý musí být natolik zodpovědný, aby si hlídal hokejku, dával pozor na hákování a takové věci.

Váš spoluhráč Martin Ševc ale po jednom z vyloučení nezůstal příliš klidný…

Všichni asi musíme brát nějaké prášky na uklidnění (smích). Ale ano, ustáli jsme to, nedostali gól a to bylo podstatné. Je to play-off, kopa zákroků, které nejsou vidět, všichni jsme dobití, my jako oni. Ale člověk si to užívá, je to krásný hokej.

Asi se dá souhlasit s tím, že jste v pátek podali lepší výkon?

Určitě ano, všichni jsme to očekávali. Ve čtvrtek jsme hráli po devíti dnech, play-off bylo zatím takové divné, na každou sérii jsme dlouho čekali. Mysleli jsme si, že to ve druhém zápase bude lepší, už nám to tolik neodskakovalo, byli jsme silnější na puku. Jen škoda, že jsme druhý gól nedali hned v tlaku v první třetině. To byla naše jediná chyba.

Při pohledu na vaši hru se zdá, že s fyzickou kondicí zatím rozhodně problém nemáte, je to tak?

My jsme před každou sérií měli deset zápasů volno a hráli jsme dohromady osm utkání. Tedy hráli jsme snad deset zápasů za měsíc a půl. Síly tu musí být, připravení jsme dobře, stejně tak ale i Sparta. Mně to zatím ani moc nepřišlo jako play-off, až nyní a třetí, čtvrtý, pátý zápas bude více záležet na fyzické stránce. Zatím je tedy sil hodně.

Co očekáváte od dalšího vývoje série?

Teď bude Sparta hrát doma, jedeme tam vyhrát třetí zápas, od toho se odrazíme. Ale věřím tomu, že série bude dlouhá. Může dojít do šestého, sedmého utkání, mužstva jsou vyrovnaná, každá jedna chyba rozhoduje. My si musíme lépe pokrýt dorážky před brankou a vyvarovat se chyb.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články