Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejové přenosy ze Sparty a Liberce zmizí z ČT, kluby se dohodly s placeným kanálem

Praha – Česká televize nebude od sezony 2018/2019 vysílat přímé přenosy z domácích extraligových hokejových utkání Sparty a Liberce. Pětiletou exkluzivitu zakoupil placený soukromý kanál, zahrnuje televizní i internetové vysílání. Blízko dohodě je také Třinec. Kontrakt bude platit na základní část i play-off. Kluby si od změny slibují větší přísun financí.

V současnosti měly všechny extraligové kluby smlouvu se společností BPA, která je držitelem vysílacích práv a obchoduje je jako jeden celek. Od roku 2018 se však mohou jednotlivé kluby osamostatnit. Část již využila opce do roku 2023, Sparta s Libercem si ale od přesunu na placenou televizi slibují navýšení příjmů.

"Po letním stěhování (z Holešovic, pozn. red.) uzavíráme další dlouhodobou zásadní smlouvu, která nám přináší skvělou možnost budování hodnoty a atraktivity našeho klubu. Zároveň díky této nové spolupráci výrazně přispějeme i k novému impulsu a dimenzi kvality produktu, což se projeví i u samotných fanoušků, partnerů a ostatních klubů," myslí si předseda představenstva Petr Bříza.

Vyjádření ČT:

Je předčasné vyvozovat důsledky ze situace, která reálně nenastane dříve než za dva roky. Jsme však přesvědčeni, že divákům i v budoucnu dokážeme nabídnout kvalitní hokejový program, na jaký jsou ve vysílání zvyklí již od roku 1956, odkdy Česká potažmo Československá televize ligový hokej vysílá.

Podobně se vyjadřuje také viceprezident libereckých Bílých Tygrů. "Uzavření tohoto kontraktu vnímáme jako nejlepší zprávu za poslední roky, a to nejen pro Bílé Tygry Liberec, ale i pro český hokej jako takový. Dlouhodobě jsme byli přesvědčeni, že za vysílací práva by měly extraligové kluby získat podstatně větší finanční obnos než doposud," tvrdí Lukáš Přinda.

Kompletní extraligový hokej tedy bude na obrazovkách a webu České televize s jistotou do konce sezony 2017/2018. ČT zároveň bude vysílat letošní hokejové mistrovství světa i Světový pohár.

Zdroj
hcsparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články