Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V prvním kole baráže se dařilo extraligistům, vyhrály Vary i Litvínov

Karlovy Vary/Litvínov - Hokejisté Karlových Varů vstoupili do boje o záchranu v extralize výhrou nad Jihlavou 6:3. Dvěma góly pomohl k vítězství posledního týmu nejvyšší soutěže nad šampionem první ligy útočník Jakub Svoboda. Dařilo se také Litvínovu, který zdolal pražskou Slavii 4:2. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se podílel na úspěchu proti druhému nejlepšímu týmu první ligy útočník Radek Duda.

Karlovy Vary - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Karlovy Vary - Jihlava 6:2

Oba celky nastoupily oslabené o některé opory. V sestavě Energie chyběli beci Benák, Gulaši a útočník Marosz. Za Duklu už nemůže v baráži hrát gólman Honzík, který se vrátil z hostování do Karlových Varů. Jen ve vzájemných duelech s Energií nemůžou hrát ani obránci Šimek, Šafář a forvardi Harkabus, Beránek a Kohout, kteří v Jihlavě z Karlových Varů hostují. Energie si od úvodního vhazování vytvořila tlak a už v 98. vteřině otevřela skóre. Rachůnek objel branku, našel Svobodu, který doklepl puk za bezmocného Škarka.

Za pouhých 70 sekund zvýšil střelou z pravého kruhu Skuhravý. V deváté minutě inkasoval šestnáctiletý jihlavský gólman potřetí, když se rovněž z pravého kruhu trefil Bartek. Za 27 sekund inkasoval i Závorka, když se po chybě v karlovarské defenzivě prosadil osamocený Kolář. V úvodu druhého dějství neprostřelil Škarka po přečíslení Bartek. Tým z Vysočiny pak zvýšil aktivitu a při napadání dělal domácím problémy. Snížit mohla Dukla ve 24. minutě ve vlastním oslabení, kdy srazil Jerglovu přihrávku nešťastně Huna, ale Závorka stihl zasáhnout.

Další možnosti měli Jergl a Seman. Jihlava se dočkala snížení 44 vteřin před koncem prostředního dějství. Kolář se efektně prosadil přes obránce Martina Rohana a překonal Závorku mezi betony. O osudu zápasu definitivně rozhodl úvod třetí třetiny. Ve 42. minutě se po ideální nahrávce Tomáše Rohana trefil Haščák a za 93 vteřin se podruhé v utkání prosadil Svoboda, který ujel obráncům a z pravého kruhu zamířil přesně. Domácí ovládli led a v 56. minutě upravil svou první trefou v prvním týmu Energie obránce Dvořák už na 6:2. Výsledek pak zkorigoval Mrňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Jihlava

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 6:3 (3:1, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. J. Svoboda (T. Rachůnek, Kůs), 3. Skuhravý (J. Tomeček), 9. Bartek (Skuhravý, Vachovec), 42. Haščák (T. Rohan, Huna), 43. J. Svoboda (Sičák, T. Rachůnek), 56. T. Dvořák (Koblasa, V. Tomeček) - 10. Kolář, 40. Kolář (Diviš), 58. Mrňa (Anděl, Grebeňuk). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:5, navíc Bičánek (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 3047.

Karlovy Vary: Závorka- Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák - Bartek, Skuhravý, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rachůnek - Huna, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Vrána, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Bilčík, Štebih, Grebeňuk, Parýzek, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Anděl - Kolář, Melenovský, Diviš - Prokš, Jícha, Mrňa. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Povedl se nám vstup do zápasu, ale trochu nás mrzí, že jsme obdrželi gól na 3:1. Udělali jsme po zbytečné zadovce chybu na naší modré čáře a soupeř ji potrestal. Druhá třetina byla z naší strany špatná. Úplně jsme odstoupili od hry, kterou jsme chtěli předvádět. Zbytečně jsme si některé situace komplikovali, soupeř se nadechl a hodně nás trápil. Měli jsme ale zase dobrý vstup do poslední třetiny, podařilo se nám zvýšit na 5:2 a potom jsme se trochu uklidnili. Závěr byl zase z naší strany hektický a bylo tam pár zbytečných faulů. Ale jsme rádi, že jsme první krok udělali a získali tři body."

František Zeman (Jihlava): "Prvních deset minut jsme zaplatili nováčkovskou daň a koukali jsme, co s námi soupeř udělá. Domácí to plně využili a odskočili nám na 0:3. Od desáté minuty druhé třetiny jsme byli lepším týmem a dokázali jsme se dostat do zápasu, ale bohužel jsme to gólově nezužitkovali. Ve třetí třetině jsme zaspali první tři minuty, což rozhodlo. Nedokázali jsme už dát kontaktní branku a utkání opět zdramatizovat."

Litvínov - Slavia 4:2

Vstup do zápasu patřil domácím. Do první šance se dostal Gerhát, následovala Kubátova rána od modré čáry a z dorážky netrefil odkrytou branku Lukeš. Na druhé straně se dostal sám před Petráska David Hruška, ale po blafáku do bekhendu neuspěl. V polovině úvodního dějství při Knotově vyloučení neuspěli Kubát, Lukeš ani Duda. V dalších šancích se neprosadili ani Hanzl a Reichel. Verva se dočkala po 38 vteřinách druhé části, kdy otevřel skóre střelou z pravého křídla Piroš.

Poté hosté zamkli Litvínov v obranném pásmu, ale překonat Petráska nedokázali. Naopak mohli inkasovat, když ujeli Trávníček s Jurčíkem, ale Hyláka nepřekonali. V 28. minutě zkoušel vyrovnat Jiránek, ale nejprve trefil beka Pavlíka a napodruhé místo odkryté branky jen boční síť. Další slávistickou šanci měl litvínovský odchovanec Bahenský, ale Petráska překonat nedokázal. Ve 37. minutě se radovali opět domácí, když Havlíčkovu přihrávku tečoval za Hylákova záda Hanzl.

Za pouhých 42 vteřin Pražané snížili, když se po tlaku tvrdou ranou z mezikruží prosadil slovinský obránce Pavlin. Litvínovu vyšel vstup i do třetí třetiny a tentokrát se po 19 vteřinách trefil po úniku Duda. Slavia znovu snížila v 53. minutě, kdy po špatném střídání domácích fauloval Gula unikajícího Mikulíka, který nařízené trestné střílení proměnil. Slavia v závěru sáhla k power play, ale Duda z obranné třetiny prokličkoval za červenou čáru a střelou do prázdné branky dovršil výsledek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Slavia

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 21. Piroš (Martynek, Trávníček), 37. Havlíček (R. Hanzl, Duda), 41. Duda (R. Hanzl, Kubát), 60. Duda - 38. Pavlin (Mikulík), 53. Mikulík z trestného střílení. Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5065.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - K. Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát - R. Pšurný. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Slavia: Hylák - A. Růžička, Hraško, Knot, Kolařík, Pavlin, Andrlík - M. Ondráček, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - M. Čermák, Tuominen, Jiránek. Trenéři: Razým a Srdínko.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Vstoupili jsme do utkání dobře, vytvářeli jsme si tlak, ale bohužel z toho nepadla branka. Ve druhé třetině jsme přestali hrát a pustili jsme soupeře do hry. O přestávce jsme si řekli, že se vrátíme ke hře z první třetiny, a to se nám vyplatilo. Po zbytečné chybě jsme inkasovali z trestného střílení, to by se nám nemělo stávat, ale jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce."

Jan Srdínko (Slavia): "Vstup do utkání nám nevyšel a Litvínov nás přestřílel. Ve druhé třetině jsme se dostali do hry, dali jsme kontaktní branku na 1:2. Trošku nás opět shodila dolů branka v úvodu třetiny. Soupeř nám odskočil a vedení si už pohlídal."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články