Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Boleslav má druhý mečbol pro historický postup do semifinále

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi budou mít druhou šanci zajistit si postup do semifinále play-off extraligy. V úterý promarnili první mečbol, když Hradec Králové dokázal v domácím prostředí odvrátit hrozící konec sezony a snížil stav série na 2:3. Teď ho ale čeká zřejmě ještě těžší úkol. Aby si vynutil sedmý rozhodující zápas, musí uspět na kluzišti soupeře, kde se mu v poslední době moc nedaří. Venku prohráli Východočeši sedm z posledních utkání včetně dvou zápasů ve čtvrtfinále. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 17:00.

"V úterý jsme bojovali, aby série neskončila, a stejný úkol nás čeká i v Boleslavi. A na to se těšíme," řekl hradecký trenér Vladimír Kýhos. Jeho tým sice oba čtvrtfinálové duely venku prohrál, ale až po nájezdech. A na ty tentokrát určitě nedojde. V případě nerozhodného výsledku po normální hrací době se totiž bude prodlužovat až do doby, než padne gól.

Do sestavy Hradce Králové se po čtyřzápasovém disciplinárním trestu za faul na mladoboleslavského kapitána Davida Výborného z úvodního duelu série vrací útočník Bedřich Köhler a hrát už může i obránce Karel Pilař, jenž měl zastavenou činnost na tři zápasy za faul na Pavla Musila. "Ještě, že se vrací, ani jeden z nich toho moc neodehrál. Pro nás to bude posílení. Oba jsou čerství a nadržení na hru," uvedl Kýhos.

Mladá Boleslav však věří, že se jí podaří v domácím prostředí sérii ukončit a poprvé v historii postoupit do semifinále. "Nesmíme si ale připouštět, že musíme. V úterý se nám to bohužel nepovedlo. Bylo by hezké to ukončit doma, ale Hradec nám to určitě nedá zadarmo. Když budeme hrát jako při tlaku v poslední třetí třetině, tak určitě máme šanci uspět," řekl útočník Bruslařského klubu Pavel Musil.

Východočeši věří, že po výhře v domácím prostředí získali psychickou výhodu. "Misky vah se lehce převažují na naši stranu, protože oni budou muset. My tam jedeme s tím, že musíme hrát trpělivě a bez faulů, a když se budeme rvát do brány, tak nějaké góly dáme," řekl útočník Jaroslav Bednář, který se na poslední výhře 4:2 podílel hattrickem.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav může doma rozhodnout, Hradci se vrací Pilař s Köhlerem

Středočeši si ale nic takového nepřipouštějí. "Hradečtí se nadechli a zjistili, že s námi možná jde hrát. My je ale musíme přebruslit a hrát naši hru, kterou jsme ukazovali v základní části. Tahle hra vadí každému týmu," podotkl Radan Lenc.

Výhodou Mladé Boleslavi bude domácí prostředí nejen kvůli podpoře fanoušků. "Je tam strašné vedro. Je to narvané a hala je malá, takže tam teploměr ukazuje asi pětadvacet stupňů. Led tam velmi rychle ztrácí kvalitu a mnohem hůř se s pukem míchá. Přihrávky skáčou, kam chtějí... To vedro je tam opravdu úmorné," uvedl Bednář. A právě na tyto podmínky jsou Středočeši zvyklí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články