Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slavia je v baráži, Jihlavě do ní po výhře v Ústí chybí jediná výhra

Praha - Po roce mimo extraligu bude bojovat o účast v nejvyšší soutěži Slavia. Sešívaní porazili i napočtvrté České Budějovice 2:0 a míří do baráže. Na vysoké páteční vítězství 5:1 nedokázali navázat ústečtí hokejisté, kteří prohráli s Jihlavou 0:3, prohrávají v sérii 1:3 na zápasy a na Vysočině musejí zvítězit, aby mohli pomýšlet na baráž. Naopak Dukla už je po výhře na severu Čech jediné vítězství od přímých bojů o extraligu.

Ústí nad Labem - Jihlava
zdroj: www.hcusti.cz autor: Miroslav Rosendorf

Slavia odehrála semifinále famózně. Od svého příušnicemi a zraněními oslabeného soka inkasovala ve čtyřech duelech pouhé tři branky a skvěle defenzivně odvedenou práci korunovala dnešním čistým kontem. Ve vyprodaném Edenu za to červenobílí slyšeli ovace 4000 fanoušků.

Brankář Alexandr Hylák udržel nulu podruhé v tomto play-off, shodou okolností jí uzavřel i čtvrtfinálové klání s Prostějovem. To skončilo také 4:0 na zápasy, Slavia sviští za svým cílem vrátit se po roce do extraligy. Vycházejí jí mimo jiné i oslabení - Tomáš Jiránek se v něm dnes prosadil proti Budějovicím už podruhé. Jen disciplína dělá Pražanům problémy. Milan Hruška se stal třetím slávistou v sérii, jenž dostal trest do konce utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Slavia - České Budějovice

Bez inkasované branky zvítězila i Jihlava, které chybí od postupu do baráže přes Ústí nad Labem uspět v pondělním duelu na domácím ledě. Vedle prostředí bude mít i psychickou výhodu - brankář Dukly Jakub Škarek přiváděl ústecké střelce k šílenství. Šestnáctiletý talent kryl všech 37 střel soupeře včetně trestného střílení Davida Merty v samotném závěru.

Na začátku prostřední třetiny Škarkovi pomohlo i břevno a vzápětí na druhé straně poslal Jihlavu do vedení Aleš Jergl. To byl klíčový moment zápasu, hosté zanedlouho přidali druhou trefu a Škarek si řekl o víc prostoru na ledě, než kolik dosavadními třemi duely ve vyřazovací části dostal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání 4. semifinále Ústí nad Labem - Jihlava

Ústí nad Labem - Jihlava 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky: 26. Jergl, 35. Skořepa, 45. Štebih. Rozhodčí: Svoboda, Pražák - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 9:8, navíc Brož, Melka - Bilčík všichni 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4657. Stav série: 1:3. 

Slavia Praha - České Budějovice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky: 17. Jiránek, 39. Knot. Rozhodčí: Petružálek, Schmejkal - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:11, navíc M. Hruška (Slavia) 5 min. a do konce. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4000. Konečný stav série: 4:0. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články