Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov se pokusí zaskočit Liberec, Zlín hostí Spartu

Praha - Hokejisté Chomutova se pokusí v pokračování čtvrtfinále play-off přibrzdit Liberec, který vede již 2:0 na zápasy a zatím naplňuje roli favorita. V té byla i Sparta, Pražané však druhý zápas se Zlínem nezvládli a výhodu domácího prostředí získali berani. Nyní ji potřebují potvrdit před svými fanoušky. Přímý přenos utkání Chomutov-Liberec sledujte od 17:45 na ČT sport a našem webu.

17:45 Chomutov - Liberec (stav série 0:2)

Piráti věří, že se jim podaří Bílé Tygry ještě pořádně potrápit. Mohou se opřít o to, že v domácí aréně byli třetím nejlepším týmem soutěže a s podporou svých diváků Liberec jednou v prodloužení porazili. "Čekají nás dva domácí zápasy, v sezoně jsme doma hráli velice dobře a věřím, že se dokážeme nachystat tak, abychom oba zápasy před svými diváky vyhráli," uvedl kouč Vladimír Růžička starší.

"Liberec hraje samozřejmě dobře a má vyrovnané lajny, ale když člověk hraje, co má, tak se dá hrát s každým. Ale prohráváme 0:2, takže mluvit o tom, že je to herně vyrovnané, není podstatné. My už potřebujeme vyhrát nějaký zápas. Doma je doma, tak snad to bude hrát nějakou roli. Moc jsme tam neprohrávali, tak uvidíme, jak to bude v play-off," řekl lídr ofenzivy Pirátů Roman Červenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Chomutov

Liberec v součtu se závěrem základní části vyhrál osm utkání za sebou, navíc pokaždé v základní hrací době. "Myslím si, že ty zápasy budou trošku jiné, než byly u nás doma. V Liberci mohl soupeř překvapit, my jsme měli dlouhou pauzu, ale jsem přesvědčený, že ty venkovní zápasy odehrajeme kvalitně. Víme, že Chomutov bude útočit a jeho hráči budou aktivní, což může být pro nás trochu výhoda," domnívá se liberecký kouč Filip Pešán.

Brankářská jednička mužstva Ján Lašák varoval před přílišným uspokojením z vedení 2:0 na zápasy. "Čeká nás ještě strašně moc práce. Je to play-off hokej, bude to velmi podobné. Jsou tam velké emoce a hraje se nadoraz. Myslím, že budou hrát ještě malinko lépe a my musíme být připravení. Pamatuji si ještě z působení v Pardubicích, že první kolo bývá nejtěžší. Pak už to z člověka všechno trochu spadne," řekl Lašák.

17:00 Zlín - Sparta (stav série 1:1)

Zlínský kouč Rostislav Vlach je s nerozhodným stavem 1:1 po úvodních dvou zápasech v Praze spokojen. "Naším přáním bylo získat jedno vítězství, což se nám podařilo. Jsem rád, že se potvrdilo i to, že nám po sérii pěti zápasů s Třincem v předkole nechyběly síly. Naopak tento úspěch nás správně nabudil. Z mého pohledu je lepší hrát zápasy, než trénovat," řekl Vlach. Pokračování série ve Zlíně ale vyhlíží s respektem.

"Každý zápas je jiný. Stále platí, že je Sparta velkým favoritem s nesmírně kvalitním hráčským kádrem. Chceme favorita potrápit, což se nám daří. Určitě nyní bude ve výkonu Sparty po její čtvrteční prohře ještě více snahy uspět. Opět budou rozhodovat i malé chyby a také to, jak se podaří našim hráčům plnit úkoly. Důležitou roli budou hrát i brankáři. Kašík potvrdil, že je naší velkou oporou," dodal Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

Útočník Tomáš Čachotský vidí cestu k zopakování úspěchu ve zlínských odvetách v dodržení taktiky, jež pomohla beranům ke čtvrtečnímu vítězství. "Znamená to poctivě bránit, čekat na brejky i šance a proměňovat je. V tom jsme byli ve druhém zápase lepší než soupeř. A také je důležité dát nějaké góly z přesilovek," uvedl Čachotský.

Sparta tuhý odpor Zlína očekávala. "Ani jeden z prvních dvou zápasů nebyl vůbec jednoduchý. V prvním se nám podařilo zvítězit, ve druhém už byl náš výkon horší, ale počítali jsme s tím, že to nebude procházka růžovým sadem," uvedl kouč Josef Jandač. "Známe sílu Zlína, který má ve vyřazovacích bojích dost zkušeností. Jak jsme my byli nahoře v prvním utkání, oni byli nahoře ve druhém. Série pokračuje dál, momentálně se díváme jen na nedělní zápas, nic jiného nás teď nezajímá," dodal Jandač.

"Musíme se soustředit sami na sebe, držet se vlastní hry. V tom je naše síla a věřím, že pokud to uděláme, budeme v pohodě. Nic se nemění. Samozřejmě, že jsme nemohli čekat, že série bude 4:0 a budeme jim dávat pět šest gólů v každém zápase. Bylo by hezké vést 2:0, ale je to 1:1. Musíme lépe bruslit, být důraznější a dávat více gólů," hledal cestu k úspěchu kapitán Pražanů Jaroslav Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články