Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bylo to hratelné, nechceme čtvrtfinále jen odklouzat, říká chomutovský Růžička

Liberec - Přes porážku 1:4 odehráli hokejisté Chomutova na ledě vysoce favorizovaného Liberce povedený zápas, v němž vítěze základní části hodně potrápili. Bílí Tygři rozhodli o výhře až v závěrečných 14 minutách. Piráti mohli jen litovat, že se právě jim nepodařilo jít za vyrovnaného skóre do vedení.

Michal Vondrka slaví gól se svými spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Bylo to vyrovnané a myslím, že po těch dvou třetinách za stavu 1:1 to bylo docela hratelné. Neměli jsme až tolik šancí, ale oni také ne. Byli docela nerozehraní, škoda jen, že jsme toho nevyužili. Dát tam gól na 2:1, tak věřím, že by je to docela rozhodilo a zamávalo to s nimi," řekl sedmadvacetiletý útočník Vladimír Růžička.

Na druhý gól ale nakonec dosáhl Liberec zásluhou přesilovkové trefy Michala Birnera. "My jsme byli dneska mnohokrát vyloučení a ty fauly tam byly. Na tohle si musíme dát pozor, protože oni mají dobré přesilovky. Dnes to rozhodlo. Jinak to byl vyrovnaný zápas a že to nakonec skončilo 4:1 a ne 2:1, to už nehrálo roli," prohlásil Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Chomutov

Ve čtvrtek při pokračování série pod Ještědem očekává zcela jiné utkání. "Bude potřeba nezačít nijak ustrašeně a uvidíme, co to přinese. Musíme hrát hlavně dobře dozadu, domácí mají silný útok, ale uvidíme, každý zápas je jiný. Neznamená, že když dnes vyhráli 4:1, tak postupují. Budou to s námi mít těžší," přislíbil Růžička.

Na Pirátech bylo dobře patrné, že mají na čem stavět. Výhra 3:1 na zápasy v předkole proti Kometě Brno jim pomohla a dodala i porci sebevědomí. "My jsme sice postoupili do čtvrtfinále, což je pro nás splnění něčeho, co jsme si řekli, ale samozřejmě to teď nechceme jen nějak odklouzat. Myslím, že máme i šanci postoupit, i když nejsme samozřejmě favoriti. Hraje se to však na čtyři vítězství a to není snadné. Zítra je další zápas a my uděláme vše proto, abychom vyhráli," uzavřel Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články