Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyřazovací boje pokračují v Brně a v Třinci, Kometa nesmí zaváhat

Praha - Hokejisté Chomutova budou v pokračování sérií předkola extraligového play-off usilovat o proměnění prvního mečbolu, který si vypracovali proti Brnu. Kometa před svými diváky nesmí při stavu 0:2 na zápasy šlápnout vedle, jinak jí skončí sezona. V Třinci se naopak s jistotou bude hrát i v pátek, neboť Oceláři si ze Zlína přivezli jednu výhru a v sérii je vyrovnáno 1:1. 

Kometa neprožívá povedenou sezonu, ale už jednou se dokázala vzepřít osudu - to když před týdnem prohrávala v předposledním kole základní části v průběhu třetí třetiny na ledě Pardubic už 0:3. V tu chvíli Brňanům reálně hrozilo, že si vyřazovací boje nezahrají a sezonu zakončí ve skupině o umístění na 11. až 14. místě. Nakonec však vyhráli 4:3 v prodloužení a s jistotou předkola přišla úleva.

Podle asistenta trenéra Kamila Pokorného tehdy jeho tým vykopl víko pomyslné rakve. Současná situace je sice nepříznivá, ale ne tak kritická. "Myslím, že v rakvi nejsme. Tam jsme byli v Pardubicích. Ale jestli mužstvo bude dřít, bojovat, hrát zarputile jako ve druhém utkání v Chomutově a přidá góly, tak v rakvi ještě nejsme. Samozřejmě ještě neskládáme zbraně," uvedl Pokorný.

"Jeli jsme do Chomutova bodovat a domů odjížděli s prázdnou. Je na nás, abychom zvládli domácí zápasy. Uděláme všechno pro to, aby se série vrátila zase do Chomutova," ujistil brněnský kapitán Leoš Čermák. Chomutovští si dávají velký pozor, aby nepodlehli dojmu, že je rozhodnuto a zbývající krůček do čtvrtfinále bude snadný.

"Neřešíme, že to je 2:0, i když je samozřejmě dobré, že jsme vytěžili z těch dvou zápasů doma maximum. Teď se pojedeme pokusit vyhrát jeden zápas v Brně. Určitě je to lepší pozice, než kdyby to bylo 1:1 nebo 0:2. S tím jsme spokojení, ale víme, že to bude těžké," řekl trenér Vladimír Růžička starší.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Brno

Piráti se navíc během dlouhodobé části při vystoupeních v arénách soupeřů trápili a z 26 utkání jich dokázali vyhrát jen šest. "Až vlastně ke konci jsme vyhráli tři utkání venku a jinak v průběhu sezony předtím taky jen tři. Nemáme ty venkovní zápasy dobré, ale věřím, že na ty zápasy play-off se zvládneme hodně dobře připravit a pokusíme se jeden uhrát," doplnil Růžička.

Třinec se pokusí zlomit neúspěšnou bilanci se Zlínem

Třinec může v domácím prostředí prolomit svůj "komplex Zlín" v historii play-off, v nichž Ševcům musel odevzdat všech šest sérií. Oceláři by za nerozhodného stavu 1:1 museli být doma stoprocentní, jenže v základní části jim v úspěšnosti domácích utkání patřilo až deváté místo. Se Zlínem navíc z posledních pěti zápasů ve Werk Aréně třikrát padli, papírové předpoklady však ve vyřazovací části často neplatí.

"Říkal jsem to už před začátkem play-off, že základní část se nepočítá, stejně tak historie sérií v play-off. My jsme ve Zlíně odehráli dva dobré zápasy, splnili jsme cíl přivézt aspoň jeden bod a chceme na to navázat doma," řekl třinecký trenér René Mucha. Oceláře nepřestávají trápit značné potíže s kádrem. Ze zdravotních důvodů jsou mimo hru Klesla, Linhart, Roth, Stehlík, Žejdl, Sýkora a otazník je nad startem Irgla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

Berani jedou do Třince s cílem vyhrát alespoň jeden zápas a vrátit rozhodnutí série v neděli na domácí led. "Věřím, že se nám to podaří. Důležité by bylo uspět už v prvním zápase. Stejně jako vzájemné zápasy v základní části je i pokračování play-off vyrovnané a důležité jsou i maličkosti. Třinec dokázal v posledním zápase využít přesilové hry, což se ukázalo pro výsledek jako rozhodující," uvedl kouč Rostislav Vlach.

Zlín na ledě Třince dokázal v této sezoně jednou vyhrát. "V play-off už tolik domácí prostředí nerozhoduje. Pokud chceme uspět, tak se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení, které nás oslabují. A také si lépe poradit v koncovce. Ale s tím až na malé výjimky bojujeme celou sezonu. Se silami jsou na tom oba soupeři stejně," dodal Vlach, který bude spoléhat na sestavu z posledního zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články