Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Káňa: Bojujeme, snažíme se, ale bez gólů to nejde

Hokejisté Brna po krátké době opětovně balancují nad propastí. Zatímco před týdnem na ledě Pardubic dlouho hazardovali se svou účastí v předkole, do něhož se nakonec Kometa dostala, tentokrát čelí Brňané manku 0:2 na zápasy a Chomutov musí třikrát za sebou porazit, aby pro ně před čtvrtfinále play-off neskončila sezona.

Chomutov - Brno
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Jsou to vyrovnané zápasy. Jenže my nedáváme góly. Je to o jednom nebo dvou gólech. A my jsme nedali žádný, s tím nemůžeme vyhrát. Věřím ale, že v Brně dostaneme Chomutov pod tlak, ty góly dáme a ještě se sem vrátíme," řekl útočník Jan Káňa. Kometa se v koncovce trápila, domácí Piráti navíc po dvou odehraných dvacetiminutovkách vedli 2:0.

"Před třetí třetinou jsme si řekli, že to musíme zkusit, protože v play-off je úplně jedno, zda to skončí 0:5, nebo jinak. Tak jsme to zkusili, ale bohužel ten gól jsme stejně nedali, což je špatné," přitakal Káňa. Přestože si Jihomoravané předsevzali, že budou pozorní při hlídání Romana Červenky, suverénně nejproduktivnějšího hráče základní části, ten se podílel na třech z celkem čtyř gólů Chomutova v sérii.

"Zápasy jsou o jednom gólu. A když každý zápas něco vymyslí, je to složitější. Bojujeme, snažíme se, bylo to z naší strany lepší než včera. Ale bez gólu se vyhrát nedá," zopakoval Káňa. "Musíme ho ubránit, i když to je vynikající hokejista. Góly dává, body dělat musí. My musíme být ještě důraznější, nedat mu metr ledu, aby neměl prostor vůbec na nic. Převyšuje extraligu a ukazuje to v těchto zápasech," dodal na Červenkovu adresu Káňa.

S Káňovým hodnocením se ztotožňoval i kapitán poražených Leoš Čermák. "Druhá a třetí třetina byly z naší strany velice dobré, akorát chyběly góly. Snažili jsme se, tlačili jsme se do nich, ale bohužel jsme ty šance neproměnili," litoval Čermák. Stav 0:2 je hodně vzdálen představám, jež Brňané měli, když k utkáním vyjížděli. "Přijeli jsme sem bodovat, ale jedeme zpět s prázdnou. Je na nás, abychom zvládli domácí zápasy. Každý zápas je těžký, ale my děláme všechno proto, aby se série vrátila zase sem do Chomutova," řekl Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články