Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr vyrovnal Howea, mrzela ho ale prohra týmu

Denver (USA) - Jaromír Jágr se díky asistenci dostal na úroveň Gordieho Howea v historické tabulce bodování. Na svém kontě má nyní 1850 bodů. Po utkání ale spíše litoval prohry Floridy, která na ledě Colorada podlehla 2:3.

Jaromír Jágr slaví branku
zdroj: AP autor: Adrian Wyld

"Na tom vůbec nezáleží. Sami jsme se dnes shodili do díry. Pak jsme bušili na dveře, ale zůstaly zavřené. My si musíme hlavně zajistit postup do play-off. Zápasů je ještě hodně a ten boj je hodně vyrovnaný," uvedl po utkání Jágr, který v úvodu třetí třetiny málem připravil za stavu 2:3 ještě vyrovnávací gól Floridy. Gólman Calvin Pickard ale celkem 38 úspěšnými zákroky vychytal výhru Colorada.

Floridu sice předstihla v čele Atlantické divize Tampa Bay, ale Panthers mají s 18 zápasy do konce na pozicích pro play-off ve Východní divizi náskok 11 bodů. Colorado je na hraně postupu v Západní konferenci. "Překvapili nás. Jsou na hraně play-off a my musíme hrát stejně jako oni. Jinak vyhrávat nebudeme," uvedl Jágr.

Florida sehrála čtvrtý ze série pěti venkovních zápasů a připsala si třetí prohru. Před utkáním v Denveru podlehla v Columbusu 3:4 po samostatných nájezdech, na ledě Minnesoty 1:3 a vyhrála ve Winnipegu 3:2. "Když jsme vyhrávali, měli jsme vždycky dobrý začátek. Je to naše chyba, nikoho jiného. Dneska to byl zápas jako v play-off. My jsme bojovali ve druhé a třetí třetině, ale v první třetině ne," řekl Jágr.

Historický bod si připsal v 10. minutě první třetiny, kdy Florida vyrovnala na 1:1. Přihrál na pravé straně Aleksanderu Barkovovi, který poslal puk křížem na najetého obránce Erika Gudbransona a ten z voleje skóroval. Jágr vylepšil svou bilanci v 1611 zápasech na 743 tref a 1107 asistencí. Před sebou má jen Marka Messiera (1887 bodů) a nedostižného Waynea Gretzkého (2857). "Mělo by tě to prostě bavit a musíš makat tak tvrdě, jak to jde. Pak ta čísla přijdou. Je to vždycky sranda, když hrajete dobře. Pak samozřejmě přijde o hodně větší tlak. Když začneš hrát dobře, nastanou také velká očekávání, ale tak by to mělo být," řekl Jágr.

Howea si velice váží, stejně jako dalších osobností slavné soutěže. "Vždycky jsem říkal, že pokud chceš být dobrý hráč, musíš znát hokejovou historii. Musíš si vážit všech těch chlapů, kteří byli hvězdami, než vstoupíš do ligy. Měl jsme možnost se potkat téměř s každým z první desítky (bodování) a všechny je strašně obdivuju," prohlásil Jágr.

V sezoně 2003/04 se v Rangers potkal krátce i s Messierem. V Pittsburghu začal kariéru vedle Maria Lemieuxe a Stanleyův pohár v letech 1991 a 1992 s ním slavil v dresu Penguins i Ron Francis. "S některými jsem působil v jednom týmu, proti dalším jsem toho hodně odehrál. S některými hráči jsem se potkal nebo jsem je sledoval v sestřizích, jako Gordieho nebo Phila Esposita. Musíš ty hráče respektovat, abys byl taky dobrý," řekl Jágr.

V NHL se podle svých slov nechystá ještě končit a nemusí pro to hledat žádnou motivaci. "Člověk chce dělat věci, které ho činí šťastným. K tomu nepotřebuje žádnou motivaci. Na světě jsou miliony lidí, kteří by byli šťastní, kdyby mohli jen jediný den dělat to, co dělám já," řekl Jágr. "Ty miliony (lidí), které musí chodit do zaměstnání, si pak jdou někdy o půlnoci zahrát hokej a musí platit za led. Mají nějakou motivaci? Ne, oni hokej prostě milujou," dodal Jágr.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články