V nominaci Severní Ameriky na SP jsou i tři mistři světa z Prahy

Toronto - Tři kanadští mistři světa z loňska z Prahy jsou v úvodní šestnáctičlenné nominace Týmu Severní Ameriky pro hokejový Světový pohár. Pod taktovkou kouče Todda McLellana, jenž povede výběr zámořských hráčů do 23 let na zářijové prestižní akci v Torontu, se radovali v české metropoli obránce Aaron Ekblad z Floridy a útočníci Sean Couturier z Philadelphie a Nathan MacKinnon z Colorada.

Švéd Jacob Josefson si vyměňuje názory s Nathanem MacKinnonem z Kanady
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Joel Marklund

Třiadvacetiletý americký forvard Brandon Saad z Columbusu se zase může pochlubit dvěma prsteny za triumf ve Stanleyově poháru, které získal v letech 2013 a 2015 s Chicagem. Nejvíce zkušeností z NHL má Couturier, jenž sehrál za Philadelphii už 331 utkání a dalších 18 duelů má na kontě v play-off.

Pohromadě se ukážou hned tři jedničky draftu. Vedle MacKinnona (2013) a Ekblada (2014) je to loňský výběr Edmontonu - další Kanaďan Connor McDavid. Potká se v jednom týmu i s druhým v pořadí, jímž byl Američan Jack Eichel z Buffala. Dvojkou draftu z roku 2012 je i bek Ryan Murray z Columbusu.

Eichel spolu s dalším forvardem Dylanem Larkinem z Detroitu, bekem Sethem Jonesem z Columbusu a brankářem Connorem Hellebuyckem, který aktuálně působí na farmě Winnipegu v Manitobě v nižší AHL, mají bronz z loňského šampionátu v Praze. Tam Američané v boji o 3. místo porazili českou reprezentaci. Gólman John Gibson z Anaheimu získal bronz na mistrovství světa v roce 2013.

Světový pohár se hraje od 17. září do 1. října. Tým Severní Ameriky se představí v základní skupině B, kde jej čekají duely s Finskem, Ruskem a Švédskem. V přípravě sehraje 9. a 11. září duely s Týmem Evropy v Québeku a v Montrealu, v generálce pak nastoupí ve středu 14. září ve 21:30 SEČ v Pittsburghu proti české reprezentaci.

Nominace Týmu Severní Ameriky na Světový pohár:

brankáři: John Gibson (Anaheim/NHL; USA), Connor Hellebuyck (Manitoba/AHL; USA), Matthew Murray (Pittsburgh/NHL; CAN)

obránci: Aaron Ekblad (Florida/NHL; CAN), Seth Jones (Columbus/NHL; USA), Ryan Murray (Columbus/NHL; CAN), Morgan Rielly (Toronto/NHL; CAN)

útočníci: Sean Couturier (Philadelphia/NHL; CAN), Jack Eichel (Buffalo/NHL; USA), Johnny Gaudreau (Calgary/NHL; CAN), Dylan Larkin (Detroit/NHL; USA), Nathan MacKinnon (Colorado/NHL; CAN), Connor McDavid (Edmonton/NHL; CAN), J.T. Miller (NY Rangers/NHL; USA), Sean Monahan (Calgary/NHL; CAN), Brandon Saad (Columbus/NHL; USA)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články