Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V KHL už nechci pokračovat, řekl Salák po šestihodinovém čekání v letadle

Novosibirsk (Rusko) – Už porážka na ledě Vladivostoku byla pro hokejisty Novosibirsku velkým zklamáním. To ještě netušili, co je čeká na letišti. Kvůli technickým problémům celá výprava strávila v letadle téměř šest hodin čekáním na start, což brankář Sibiru Alexander Salák označil za neuvěřitelný skandál. Česky reprezentant kvůli incidentu naznačil, že by po sezoně mohl v Kontinentální lize skončit.

Alexander Salák v dresu Novosibirsku
zdroj: ČTK/AP/ autor: Vitaliy Ankov

"Po včerejší příhodě s letadlem nemám pocit, že bych chtěl dál hrát v KHL. Je to obrovský skandál," uvedl Salák, jehož tým vede v osmifinálové sérii play-off 3:1 na zápasy.

Devětadvacetiletý Salák, jenž má na kontě i dva starty v NHL, chytá v KHL od roku 2013. Nejprve byl v Petrohradu a nyní je oporou Novosibirsku. Spekulovalo se o jeho přestupu do Astany, Salák ale tuto možnost odmítl.

"Šance, že v příštím ročníku budu chytat za Astanu, je nulová. Nikde jsem nic ještě nepodepsal," uvedl účastník světových šampionátů v posledních třech letech.

Podle vedení vladivostockého letiště zdržely tým Novosibirsku technické potíže. "Hráči měli po utkání a potřebovali odpočívat. Navíc snědli vše, co jsme měli připravené. Každá minuta je v takové chvíli důležitá, ale my jsme místo toho seděli šest hodin ve vymrzlém letadle, kde nás nechali, a pak dalších šest hodin cestovali," řekl generální manažer klubu Kirill Fastovskij.

Pro rozladění svých hráčů měl pochopení. "Byli naštvaní. Vím, co napsal Saša. Později si s ním o tom promluvím," uvedl Fastovskij.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články