Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Reichel (zase) táhne Litvínov, dvěma góly přispěl k výhře nad Vary

Litvínov - Hokejisté třináctého Litvínova zdolali v 50. kole extraligy v podkrušnohorském derby poslední Karlovy Vary 3:1 a vzdálili se jim na rozdíl šesti bodů. Úřadující mistr zabral po pěti prohrách za sebou a stáhnul své manko v boji o únik baráži o udržení na dvanácté Pardubice na tři body. Dvěma góly zařídil výhru Vervy sedmnáctiletý útočník Kristián Reichel.

Litvínov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Domácí z první vážnější příležitosti v utkání v páté minutě hned udeřili. Dudovu přihrávku na Reichla sice zablokoval exlitvínovský obránce Baránek, ale puk se nakonec dostal k talentovanému útočníkovi, který po zakončení do odkryté branky zaznamenal svou druhou extraligovou trefu a první na domácím ledě. Vyrovnat mohl Vachovec, ale Petrásek byl proti. Druhý gól domácích mohl vstřelit Trávníček, Závorka se ovšem natáhl na brankové čáře a puk chytil.

V 15. minutě ujel v oslabení domácí Jurčík, jeho střela skončila těsně vedle levé tyčky. V úvodu druhé části dvakrát vypálil od modré čáry Gula, první ránu zblokoval bránící hráč a druhou bombu kryl Závorka. Další šanci měl aktivní Reichel, který se řítil na hostujícího brankáře z pravého křídla, puk mu ale sjel z čepele a Závorka bez problémů zakročil. V 32. minutě si Hanzl pohrál s Gorčíkem, dostal se až před Závorku, který už byl překonán, ale puk skončil pouze na tyčce.


Na druhé straně si stejným způsobem poradil s Gulou Marosz, při své kličce se ovšem dostal až za branku a nedokázal puk zasunout za Petráska. Ve 37. minutě opět přišla chvilka pro syna olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla. Počkal si před brankou na správný okamžik a pohotově bekhendem poslal puk do branky.

Již po 52 vteřinách závěrečné třetiny zmrazil domácí Vachovec, který skrytou střelou zaskočil Petráska a snížil. Vyrovnat mohl v 50. minutě Marosz, který dostal příliš prostoru na pravém křídle, ovšem tak dlouho váhal se střelou, až puk skončil vedle branky. Poté si už Severočeši náskok pohlídali a navíc v 59. minutě krásnou střelou do šibenice zvýšil Pavlík na 3:1 a stvrdil tak litvínovské vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Karlovy Vary

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. K. Reichel (Kubát), 37. K. Reichel (Duda, M. Hořava), 59. F. Pavlík (Kubát, M. Hořava) - 41. Vachovec (J. Svoboda, Benák). Rozhodčí: Šír, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4176.

Litvínov: Petrásek - Kubát, Chaloupka, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Jánský, Hübl, Gerhát - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, K. Reichel, M. Hořava - Jurčík, Válek, Piroš. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, J. Tomeček, Redlihs, M. Rohan, Baránek - Huna, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Koblasa - V. Tomeček, Osmík, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Uvědomili jsme si oproti utkání v Pardubicích, že musíme více střílet a více chodit před branku. První gól byl šťastný, ale je to paráda pro Kristiana Reichla, který dal dvě branky. Pro tak mladého kluka je to super. Dva góly jsme dali v přesilových hrách, což je výborné. Těší nás výhra a musíme jet dále."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Dostali jsme první branku po naší chybě, kdy nám ujedou tři hráči na jednoho obránce. Další věc, která rozhodla, byly přesilové hry. My jsme nedokázali využít ani jednu, naopak domácí využili dvě a získali zápas na svou stranu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články