Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brno přehrálo Mladou Boleslav až v nájezdech

Brno - Hokejisté Komety Brno porazili v 50. kole extraligy Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech a v tabulce si udrželi desáté místo. Před jedenáctými Vítkovicemi už ale mají náskok jen dvou bodů. Rozhodující nájezd proměnil Jozef Kováčik, který se tak v utkání střelecky prosadil dvakrát. Tři asistence si v dresu vítězů připsal Jan Káňa.

Kometa vstoupila do utkání těžkopádně. Za soupeřem zaostávala v rychlosti bruslení i kombinační dovednosti. Měla problémy se založením protiútoků. Trápení domácího týmu hosté potrestali. Ve čtvrté minutě po ztrátě kotouče na útočné modré čáře se dostal do protiútoku osmnáctiletý Ďurač a vstřelil svou první extraligovou branku. Za pouhých 93 sekund už Brňané prohrávali 0:2. Brankář Čiliak neudržel pod sebou kotouč, který dotlačil za jeho záda Lenc.

Ze šoku se domácí hokejisté jen pomalu vzpamatovávali. V jejich výkonu převládala křečovitost, kterou doprovázely hrubé chyby. Přesto se v 11. minutě podařilo Špirkovi prostřelit brankáře Ritticha a zaznamenat kontaktní branku, která částečně probrala Brňany z útlumu. Od druhé třetiny se dění na ledě zcela otočilo. Brněnští trenéři zredukovali útočné řady. Změna se projevila na zvýšení agresivity a k výrazné herní převaze dopomohly domácím hokejistům dvě přesilové hry v krátkém sledu.

Brankář Rittich se dostal pod ostrou palbu, které dlouho odolával. Překonal jej až ve 33. minutě po úspěšném blafáku Němec. Mladá Boleslav v této fázi zápasu spoléhala pouze na brejky, do koncovky se dostávala jen s obtížemi. Také ve třetí třetině pokračovali Brňané v tlaku, po kterém se podařilo ve 47. minutě Kováčikovi tvrdou střelou otočit výsledek.

Mladá Boleslav přidala na důrazu, několikrát nebezpečně zaútočila a tři minuty před koncem vyrovnal Pacovský. V prodloužení trefil hostující Klepiš tyčku a Mladá Boleslav nevyužila ani přesilovku po Kováčikově vyloučení. Na samostatné nájezdy se v brněnské brance objevil Falter, který chytil střely Pabišky, Klepiše i Klimenty. Za domácí se prosadil Kováčik a Káňu neúspěch mrzet nemusel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Mladá Boleslav

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Špirko (J. Káňa II), 33. V. Němec (J. Káňa II), 47. Kováčik (J. Káňa II, V. Němec), rozhodující sam. nájezd Kováčik - 4. Ďurač (Stříteský, Kučný), 5. Lenc, 57. Pacovský (Jarůšek, D. Výborný). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7543.

Brno: Čiliak (na nájezdy Falter) - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Ton, J. Hruška, Ostřížek - R. Zohorna, H. Zohorna, Burian - F. Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Robar, Holub, Rýgl, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, Pacovský - Klimenta, Klepiš, Lenc - Hyka, Musil, Bárta - Ďurač, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Kamil Pokorný (Brno): "Mladá Boleslav je v tabulce v jiné pozici než my. Šli jsme do zápasu s velkým odhodláním, ale hlava pracuje. Dva rychle inkasované góly nás téměř pohřbily. První vstřelený gól nás trochu zvedl. Ve druhé třetině jsme soupeře dostali pod tlak. Bohužel jsme v této části vstřelili jen jednu branku. Sahali jsme po třech bodech, chtěli jsme je. Díky alespoň za dva, které jsme si zasloužili. Utkání nás stálo spoustu fyzických i psychických sil."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Navázali jsme výkonem na poslední třetinu s Plzní, kdy jsme měli úžasný pohyb a podařilo se nám vyhrát. Zasloužili jsme si dnes vedení. Jenže jsme postupně podlehli forčekinku soupeře. Chybou jsme mu nabídli vstřelit první branku. Druhá třetina byla v režii Brna, které hrálo aktivně. My jsme hodně chybovali a neuměli jsme se z tlaku vymanit. Přesto jsme měli tři tutové šance tři na jednoho. Neodskočili jsme gólově, soupeř vyrovnal. Ve třetí třetině jsme byli rádi, že jsme srovnali skóre. S bodem jsme spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články