Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň si veze z Třince pouze bod po nájezdech

Třinec - Hokejisté devátého Třince porazili v 50. kole extraligy Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech, ale jejich náskok v boji o předkolo play-off se před jedenáctými Vítkovicemi snížil na dva body. Dramatický duel, ve kterém oba týmy vedly, rozhodl v rozstřelu Jiří Polanský.

Oceláři ztratili v domácím prostředí s Plzní bod naposledy před více než třemi lety a ve stejném trendu chtěli očividně pokračovat dále. Ve svižné úvodní třetině si vypracovali pět gólových šancí, z nichž ale využili jen jedinou. Kopecký v přesilové hře skvěle načasovanou přihrávkou našel na útočné modré čáře rozjetého Irgla, který se z pravé strany díky rychlosti natlačil před obránce Skleničku a bekhendovou kličkou zasunul puk mezi betony Machovského.

Hosté ale brzy vyrovnali. Johnson se od zadního mantinelu drzou kličkou prosmýkl do třineckého brankoviště a na třetí pokus protlačil pod Hamerlíkovými betony puk do branky. Podobný obrázek nabídla i prostřední část. Po pasu Polanského Rufer netrefil prázdnou branku a hosté vzápětí trestali. V první přesilové hře Plzně napřáhl z hranice pravého kruhu Kadlec a trefil se přesně pod horní tyč. Oceláři znervózněli, z hlediště se při následné nevydařené početní převaze domácích začal ozývat pískot a po chybě Polanského je podržel při šanci Kubalíka gólman Hamerlík.

Z křeče vytrhl domácí v polovině utkání parádní individuální akcí Matuš. Člen čtvrté formace se z pravé strany protáhl před Machovského a rychlou forhendovou kličkou zasunul puk do prázdné branky. Domácí gól povzbudil, šance Svačiny a Tybora ale zůstaly nevyužity. Místo toho mohla jít do vedení Plzeň, když se Kubalík natahoval po Hamerlíkem vyraženém kotouči, ale jen těsně nedosáhl. Mohl zakončovat do zcela odkryté klece. V závěrečném dějství měl největší možnost plzeňský Kracík, ale samostatný únik mu třinecký gólman zneškodnil betonem.

Na druhé straně se po střetu s Draveckým mimo brankoviště ocitl na ledě Machovský, rozhodčí hru nepřerušil a Rufer z těžkého úhlu naštěstí pro hosty minul opuštěnou branku. V dramatickém utkání Oceláři přišli o Noska a málem i o všechny body. Johnson vystihl přihrávku Galvase a po závaru se radoval z gólu, ale rozhodčí hru předtím přerušil po postavení útočícího hráče v brankovišti. V prodloužení měli i díky přesilové hře domácí tlak, ale rozhodnutí přinesly až nájezdy. Irgl v první sérii proměnil nájezd bekhendovým blafákem a za hosty vyrovnal po kličce Kratěna v situaci, kdy musel dát. Vyrovnaný duel rozhodl až v páté sérii přesnou střelou Polanský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Plzeň

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Irgl (Kopecký, M. Doudera), 30. Matuš (Kopecký, Hrabal), rozhodující sam. nájezd Polanský - 8. Johnson (Kratěna), 26. Kadlec (T. Svoboda, Kratěna). Rozhodčí: Čech, Hribik - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4722.

Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Galvas, Nosek, Jank, Slovák, Hrabal - Irgl, Kopecký, Tybor - Dravecký, Plíhal, Svačina - Rufer, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Marek Růžička. Trenéři: Dopita a Mucha.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Kvasnička, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Lev, T. Svoboda - Hollweg, Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

René Mucha (Třinec): "Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme lepší a zasloužili jsme si v první třetině více než jednu vstřelenou branku. Bohužel jsme udělali drobnou chybu a po ní inkasovali gól. Ve druhé třetině se hra srovnala a bylo to čekání na nějaké šance. Jsme rádi, že jsme po gólu soupeře taky rychle vyrovnali. Ve třetí třetině na nás byla vidět nervozita a jsme rádi, že jsem to doklepali do nájezdů a konečně v nich byli úspěšní."

Michal Straka (Plzeň): "My jsme měli v první třetině problémy s pohybem, domácí výborně bruslili a my jsme zbytečně v útočném a ve středním pásmu ztráceli kotouče. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a zápas otočili. Pro nás byl i výsledek 2:2 po dvou třetinách výborný, protože ani nepamatuji, kdy jsme naposledy v Třinci vstřelili více než jeden gól. Stáhli jsme pak hru na tři lajny, chtěli jsme tu konečně vyhrát a měli jsme i velkou šanci, kdy jsme šli dva na brankáře. Neproměnili jsme to a nakonec rozhodly nájezdy. To už je loterie. Pro nás je to i tak dobrý bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články