Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice dotahují první desítku, porazily Olomouc

Ostrava - Hokejisté Vítkovic zdolali v 50. kole extraligy Olomouc 4:1 a ovládli třetí ze čtyř severomoravských derby sezony. Ostravané byli celý zápas lepší a soupeře pustili ke slovu až za stavu 4:0. Dvě kola před koncem základní části tak stále živí šanci na účast v předkole play-off a jejich ztráta na devátý Třinec i desáté Brno se snížila na dva body.

Ještě před třemi týdny je strašila baráž, dnes mají Vítkovice na dosah předkolo play-off, a to pro ně byla ve čtvrtém severomoravském derby sezony nejlepší motivace. Z domácích sálala touha po vítězství a už v osmé minutě je k němu nasměroval Kolouch, který z první nebezpečné situace před Konrádem zavěsil přesnou dorážkou. Kolouchova řada ve vítkovické útočné vozbě znovu vyčnívala nad ostatní.

V první části snad nebylo střídání, kdy by neměla zajímavou příležitost. Konrád v 11. minutě reflexivně lapil Kucserův volej a Kolouch z otočky těsně minul tyč. Defenzivně naladěná Olomouc ohrozila domácí vedení až v 16. minutě zásluhou Staňka, který se šikovně protáhl až před Bartošáka, avšak z gólové pozice jeho rána jen lízla tyč. Ještě lépe nastoupily Vítkovice do prostřední části. Kucsera nádherným dalekonosným pokusem zpoza obránce Houdka znehybnil Konráda trefou pod břevno a zdvojnásobil domácí náskok.

Bylo zjevné, že takový náskok namotivovaných Ostravanů nebude lehké smazat. Definitivně rozhodnout mohl Němec, ale z dorážky ve 32. minutě trefil jen tyčku prázdné branky. Kohouti více rozhýbali svou ofenzivu teprve ve druhé polovině zápasu, ale v útočném pásmu byli jaloví a do zakončení se dostávali minimálně. Olomoucký kouč Venera zkusil otočit vývoj ještě rozházením útoků, ale rychlý třetí gól zkraje třetí části, který po Oleszově vyhraném vhazování dorážkou zblízka docílil Hlinka, přiřkl vítězství s konečnou platností Vítkovicím.

Němec ještě podruhé v utkání zazvonil na tyč, ale pak si Balán krásným blafákem Konráda vychutnal počtvrté. Idylu nedělního večera Vítkovickým pokazil až v závěru Kucharczyk, od jehož nohy se do sítě dostala Eberleho střela, a připravil tak tři minuty před koncem Bartošáka o první nulu v extralize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Olomouc

HC Vítkovice Steel - HC Olomouc 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Kucsera), 21. Kucsera (Kolouch, Štencel), 43. M. Hlinka (Olesz), 55. Balán (Klok, Sloboda) - 57. Kucharczyk (Eberle). Rozhodčí: Polák, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 7823.

Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Štencel, Philipp, Sloboda, Klok - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Hovorka - Szturc, Burger, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Rác, Herman, Buc - Eberle, Řípa, Holec - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Kucharczyk, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "My jsme začátek měli pomalejší. Zůstali jsme v pátek po utkání v Karlových Varech i spát, abychom byli čerstvější, přesto jsme začali ospale. Po první třetině jsme si řekli, že musíme přidat v osobních soubojích a bruslení. I to, že jsme vedli, ač jsme nebyli lepší, nás nakoplo. Od druhé třetiny jsme už byli lepší. Hráli jsme velmi dobře dozadu, hlídali si střední pásmo a čekali jsme na chyby, které jsme stejně všechny nevyužili. Ale buďme skromní, víc než tři body jsme stejně získat nemohli."

Zdeněk Venera (Olomouc): "My jsme zápas začali poměrně dobře. První třetinu jsme odehráli slušně, byli jsme aktivní. Vytvořili jsme si šance, bohužel se strašně nadřeme na góly. Věřím, že i ten zápas by se vyvíjel jinak, kdybychom nějakou šanci dokázali proměnit. Bohužel to byli domácí, kteří se z dorážky dostali do vedení, a od druhé třetiny si to hlídali. Pak už byli aktivnější a zápas nepustili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články