Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta se s Pardubicemi nemazala, vyhrála o pět branek

Praha - Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy Pardubice vysoko 6:1. Svému sokovi tak nenechali v sezoně ani bod. Pražané si připsali šestou výhru za sebou a doma se radovali dokonce podeváté v řadě. Hosté nebodovali v pátém z posledních šesti zápasů. Dva góly vítězů dali útočníci Lukáš Pech a Jan Buchtele, jenž navíc přidal i asistenci. Východočechům definitivně uhasl i poslední plamínek naděje na účast v předkole play-off.

Spartě se skvěle povedl nástup do utkání, když potrestala nedůraz hostů a po rozebrání pardubické sestavy se tak trochu jako obvykle prosadil proti svému bývalému týmu útočník Buchtele. Jen chvilku poté měl šanci Tomášek, zakončil ale jen do Pöpperleho. V páté minutě při první početní výhodě zápasu promáchl před Pöpperleho brankovištěm osamocený Marcinko. Buchtele pak bekhendem rozezvučel horní tyč Maxwellovy branky. Pražany to dlouho mrzet nemuselo, neboť ve 14. minutě zvýšil na 2:0 Pech poté, co před něho Maxwell vyrazil nepříliš povedenou ránu bráněného Kumstáta.

Dynamo přestřílelo v prvním dějství Spartu 14:12, jenže jeho marnost v zakončení dokumentoval nejlépe Tomášek, když v přesilovce zakončoval z mezikruží do prázdné branky, ale Pöpperle stihl kotouč vykopnout. Když ve 26. minutě Emingerovo nahození propadlo k Hlinkovi, jenž se dokázal skvěle zorientovat a poslal puk bekhendem pod horní tyč, bylo zřejmé, že Sparta si zbytek zápasu s přehledem užije a hosté ve své situaci budou jen sotva myslet na obrat.

To vše navíc umocnil již po chvilce Pech, když zvýšil na 4:0 poté, co ho výtečně našel Forman. To už bylo příliš na Maxwella a mezi tyčemi jej nahradil Kopřiva. V posledních vteřinách před druhou přestávkou mohl přidat diváky žádanou pátou trefu Hlinka, jenže Kopřiva byl proti. Ve 46. minutě se dostal Havlík tváří v tvář Pöpperlemu, ten byl však úspěšnější.

Čisté konto mu ale nakonec přece jen sebral v signalizované početní výhodě Kaut. Fakt, že jeho tým čeká po osmi letech pouze skupina o udržení mezi celky na 11. až 14. místě, z níž nejhorší dvě mužstva budou muset hájit příslušnost k elitě v baráži, tím však odvrátit nemohl. Přečíslení dvou na jednoho pak navíc ještě přetavil po Buchteleho přihrávce v pátou trefu domácích Polášek a šestý gól přidal hostům v přesilovce na cestu ještě i sám Buchtele.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Buchtele (Eminger, J. Hlinka), 14. Pech (Kumstát, Forman), 26. J. Hlinka (Eminger, Přibyl), 28. Pech (Forman), 55. Polášek (Buchtele), 57. Buchtele (Hlaváč, Polášek) - 52. Kaut (M. Beran). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Frodl, Bláha. Vyloučení: 4:7, navíc Čajkovský (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 9082.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Přibyl, J. Hlinka,ŇŹíĐĽąĽ- Hamilton, Klimek, Hlaváč - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, A. Kudrna - od 21. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Pardubice: Maxwell (28. M. Kopřiva) - Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, J. Zdráhal, od 30. navíc L. Havlík - P. Sýkora, Nahodil, Marcinko - Moňa, Redenbach, Orsava - Rapáč, Tomášek, Poulíček - Voženílek, Kaut, M. Beran. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.

Zdeněk Moták (Sparta): "Ačkoliv je výsledek poměrně jednoznačný, tak úplně spokojení nemůžeme být, protože zejména obranná fáze a naše celoplošná obranná hra byla z naší strany poměrně lehkovážná. V první třetině jsme měli spoustu okének v naší hře a právě s tím nejsme spokojení. Vstřelit však šest gólů doma a vyhrát, to je z naší strany dobré. Za to jsme naopak rádi."

Peter Draisaitl (Pardubice): "Takové první střídání by se nám nemělo stát. Takhle bychom se neměli ihned ze začátku dostat do problémů. Jinak si ale myslím, že na naše poměry jsme v těch prvních dvaceti minutách měli dobré šance a akce dopředu. Jenže když už tady pak prohráváš 0:2 a 0:3, tak potřebuješ mít hodně velkou kvalitu a svůj den, aby ses do toho zápasu vrátil. A u nás je to tak, že když nám nevyjdou přesilovky a nezachytá perfektně gólman, je to pro nás těžké proti každému, na Spartě pak obzvlášť."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články