Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň smetla Hradec vysoko 6:2

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 47. kole Hradec Králové 6:2 a vystřídali svého soupeře na třetím místě tabulky. Východočeši sice na západě Čech dvakrát vedli, ale domácí je zlomili ve druhé třetině třemi trefami během necelých sedmi minut.

Utkání Plzeň - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Dvěma góly a jednou asistencí přispěli ke čtvrté domácí výhře Indiánů v řadě nejlepší extraligový střelec Dominik Kubalík a Jakub Lev. Kapitán Plzně Ondřej Kratěna jako 12. hráč v historii dosáhl na hranici 1000 startů v domácí nejvyšší soutěži. Hosté naskočili do utkání aktivněji a Indiáni měli štěstí, že Ihnacak zblízka v dobré pozici minul branku. Ve třetí minutě pálil z otočky nebezpečně Mertl a za chvíli se už lépe pohybující hráči Mountfieldu ujali vedení. Dorážku nekrytého Ihnacaka ještě Machovský vyrazil, dojíždějící Červený už ale pohodlně otevřel skóre. Domácí se v sedmé minutě vrátili do hry díky využité početní výhodě, během níž nepřesný pokus Lva od modré čáry dokázal z úhlu dostat do sítě Kubalík.

Po vyrovnání sice hráči Plzně převzali iniciativu, výborně napadající hosté však hrozili z brejků. V 11. minutě při přečíslení dvou na jednoho přihrál Bednář Köhlerovi, proti jehož střele se stačil Machovský skvěle přesunout. Domácí se do šancí přes pozornou hradeckou defenzivu neprosazovali a naopak necelé tři minuty před pauzou Bednář v pádu s pomocí nešťastné teče Poletína upravil na 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec Králové

Do prostřední části domácí doslova vlétli, Kubalík ovšem v dobré pozici zamířil jen do Kacetla. Strážce hradecké svatyně si poradil i s bombou Kudroče a přesilovkovou střelou Kracíka. Až v polovině utkání plzeňský nápor korunoval úspěšnou tečí Kubkovy střílené přihrávky kanonýr Kubalík. Ve 31. minutě mohl po závaru kolem plzeňské branky odpovědět Šimánek, jeho střelu z prostoru mezi kruhy však stačil Machovský akrobatickým zákrokem vytěsnit mimo.

Podobně držel svůj tým i jeho protějšek Kacetl, jenž zlikvidoval volej nekrytého Bližňáka. Ve 36. minutě už ale Pulpán střelou od levého hrazení dostal Indiány do vedení a o 42 vteřin později korunoval nápor domácích táhlou střelou na 4:2 Lev.

V závěru druhé třetiny ještě Hollweg ve vlastním oslabení tváří v tvář Kacetlovi trefil břevno. V závěrečné dvacetiminutovce hosté ve snaze zkorigovat skóre otevřeli hru. Mertl ale svoji příležitost neproměnil a naopak při vyloučení Čápa ve 49. minutě přidal po zadovce Kubalíka Kracík do prázdné branky pátý gól. O 65 vteřin později navíc po dlouhém Kadlecově pasu zakončil plzeňské přečíslení přesnou střelou Lev. Frustrovaní hráči Hradce v poslední desetiminutovce ztráceli nervy, až příliš profesorsky hrající domácí už ale další branku v přesilovkách nepřidali.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. D. Kubalík (Lev, Kadlec), 30. D. Kubalík (Kubka, Kracík), 36. Pulpán (Johnson, Kratěna), 37. Lev (Hollweg, Jeřábek), 49. Kracík (D. Kubalík), 50. Lev (Kadlec, D. Sklenička) - 5. Červený (Ihnacak, Honejsek), 17. Bednář. Rozhodčí: Hejduk, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. Diváci: 4564.

Plzeň: Machovský - Kudroč, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Köhler, Bednář, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - T. Knotek, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Ladislav Čihák (Plzeň): "První třetina nebyla v našem podání moc povedená a prohráli jsme ji 1:2. Trošku jsme koukali, jak nás Hradec napadá, přestože jsme se na to připravovali. Věděli jsme, že do druhé třetiny musíme něco změnit. Pro nás bylo zlomové, že naši hráči určení na osobní souboje začali soupeře dohrávat. Dalším důležitým momentem byl zákrok Machovského za stavu 2:2, kdy Šimánkovi chytil téměř jistý gól. Tím se začalo utkání překlápět na naši stranu a vyjádřili jsme to vyhranou druhou třetinou 3:0. Ve třetí třetině jsme nepřestali hrát a byli jsme za to odměněni třemi parádními body proti silnému Hradci. Chtěl bych kluky pochválit za skvělý týmový výkon."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Do poloviny zápasu jsme hráli velmi dobrý hokej a byli jsme soupeři vyrovnaným soupeřem. Zlomové momenty utkání v náš neprospěch se odehrály ve druhé třetině za stavu 2:2, kdy jsme nedali ve stoprocentní šanci gól a následně jsme inkasovali od Plzně třetí a čtvrtou branku. Od té doby byli domácí o poznání lepší a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články