Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vůjtek: Znarok minule říkal, že už Rusy neporazíme. Tak máme výhru navíc

Třinec - Čeští hokejisté i potřetí v sezoně zdolali v Euro Hockey Tour Rusko, celkově sbornou porazili popáté za sebou a kouč Vladimír Vůjtek starší si při svém druhém vystoupení na lavičce národního týmu v domácím prostředí mohl vychutnat poprvé vítězství. V prosinci jeho tým v zaplněné pražské O2 areně podlehl při Channel One Cupu Finsku 0:3, teď před vyprodanou halou už byl osmašedesátiletý nástupce Vladimíra Růžičky na vítězné straně.

Sport
zdroj: ČT4

"Mám samozřejmě radost z každého vítězství s Ruskem. Je to už třetí (v sezoně) proti nim, i když tady neměli některé hvězdy. To ale u Rusů nic neznamená, oni vždycky postaví silný tým," řekl Vůjtek po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Ruský kouč Oleg Znarok nominoval na dvojzápas na Moravě mladý tým s jedinou velkou hvězdou Alexandrem Sjominem a čtrnácti nováčky, z nichž jedenáct se objevilo na ledě. Rusové ale podle Vůjtka byli velice nepříjemným soupeřem.

"Ti kluci perfektně bruslili a byli důrazní. Zápas byl těžký a vyrovnaný. Každý tým měl chvíli převahu. My jsme měli hlavně v prvních dvou třetinách dost přesilových her. V některých jsme měli i určitý tlak, ale přeci jen tam ještě není takový důraz a sehranost," prohlásil Vůjtek. Právě v početních výhodách mohl český tým zápas zlomit už během běžné hrací doby, ale ani v jedné ze šesti neuspěl. "Hráli jsme to trošku na malém prostoru, nebyli jsme schopní to roztáhnout a připravit si to na závěrečnou střelu," okomentoval Vůjtek nedostatky v početních výhodách.

Rusové po přečkání pěti oslabení otočili stav, ale Češi strhli nakonec vítězství na svou stranu. "To mužstvo už má svoji sílu. Už se našlo hlavně v tom moskevském turnaji, který nás hodně povzbudil. I tam jsme otočili s Rusy z 1:2 na 4:2. Ti kluci už si věří a nakonec to dobře dopadlo," podotkl Vůjtek. Sborná s českým výběrem prohrála už popáté za sebou. "Posledně mi Znarok říkal, že to bylo naposledy. Ještě jsem s ním nemluvil, ale dneska bylo tedy jedno navíc," usmíval se Vůjtek. "Je zajímavé, že jsme s nimi vyhráli už druhý zápas na nájezdy. A to se říká, že Rusové mají perfektní penalty."

S Furchem jsem byl spokojený ve všech zápasech, říká Vůjtek

Vůjtek měl hned jasno o nominaci Lukáše Kašpara, který své umění na nájezdy prokázal i na zlatém mistrovství světa v roce 2010 a je specialistou i ve Slovanu Bratislava v KHL. "Dává pravidelně góly a Slovan na to vyhrává. Volba byla jasná. U Vincoura víme, že umí dát gól, tak jsme ho taky postavili. A třetí měl jet Honza Kovář, na něhož už bohudík nedošlo," řekl Vůjtek. Zatímco Kašpar s Tomášem Vincourem se trefili, gólmana Dominika Furcha Sergej Šumakov ani Nikita Gusev nepřekonali.

Furch se tak ve svém čtvrtém reprezentačním startu mohl radovat z druhé vychytané výhry. "Byl jsem s ním spokojený ve všech zápasech, které chytal," pochválil gólmana Omsku Vůjtek. Atmosféru v Třinci, kde také v trenérské kariéře krátce působil, si zkušený kouč pochvaloval a už se může těšit na sobotu domů do Ostravy. "Dlouho tady české národní mužstvo zápasy nehrálo. V Třinci snad jednou a v Ostravě nebylo deset let. Lidé chtějí hokej vidět a těší se na to. Atmosféra byla perfektní a v Ostravě bude určitě taky," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články