Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Červenka: Bude těžké se probojovat do první šestky, ale zkusíme to

Chomutov - Hokejový útočník Roman Červenka opět potvrdil svoji důležitost pro Chomutov. Kapitán Pirátů gólem a asistencí pomohl Severočechům k výhře nad Hradcem Králové a nováček soutěže se tak reálně udržel ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play-off. Deset kol před koncem základní části ztrácí sedmý Chomutov na šestou Olomouc i pátou Mladou Boleslav čtyři body.

"Bylo to strašně důležité utkání. Tím, jak ztrácíme body venku, tak zaplaťpánbůh, že je děláme doma. Potřebujeme je. A i když bude do šesti těžké se dostat, tak to zkusíme. Musíme se koukat i dolů, ale snažíme se pořád bodovat. A je dobré, že doma získáváme tři," řekl Červenka po dohrávce 37. kola, kterou Chomutov vyhrál 2:0. Zatímco v domácím prostředí jsou Piráti druhým nejlepším týmem soutěže, venku jsou úplně nejhorší.

"Nevím, čím to je. Jestli už je to i v psychice, v hlavách. Těžko říct," kroutil hlavou mistr světa z roku 2010. "My venku odehrajeme podobný zápas jako dnes proti Hradci, ale dostaneme první gól nebo se to otočí. V Boleslavi jsme hráli docela dobře a bylo to 2:5. To je šílené," přiznal. "Doma se to zatím vždy přikloní k nám," řekl.

Třicetiletý centr si ale dobře uvědomuje, že pokud se jeho tým chce v tabulce posunout výše, potřebuje získávat body i venku. "Stoprocentně. Navíc nás čekají i těžké zápasy doma s týmy z čela. Musíme ale jít postupně a pořád bodovat. Tabulka je vyrovnaná, a když uděláš sérii dvou tří výher, tak se dá (v tabulce) hnout," uvedl Červenka.

Odchovanec pražské Slavie v dohrávce zvýšil svůj náskok v čele kanadského bodování soutěže. Aktuálně má na kontě 51 bodů za 19 branek a 32 asistencí. "Je to příjemné a hlavně je důležité, když gólem pomůžeš týmu k výhře. Kdybychom prohráli nebo bych dal gól na 5:1, tak z toho nic nemám a neřeším to. Když je vítězný, zachytal nám gólman a dobře jsme hráli dozadu, tak to těší dvojnásobně," řekl Červenka.

Největší hvězda domácí soutěže podle všeho nebude příští týden chybět ani v sestavě reprezentace pro zápasy seriálu Euro Hockey Tour. Z předešlé akce se pro zranění omluvil, momentálně je ale fit. "Když se nic nestane v dalších dvou zápasech, tak jsem v pohodě. Cítím se dobře. Záleží na trenérech, zda dostanu pozvánku," dodal Červenka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články