Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pražská Sparta opět prohrála, tentokrát podlehla Plzni

Praha - V 16. kole hokejové extraligy prohráli hráči pražské Sparty s Plzní 2:4. Znamená to pro ně již pátou porážku v pořadí. Plzenští naopak bodovali venku po předešlých čtyřech nezdarech. Sparta dnes v Tesla Areně dvakrát vedla, o svůj náskok však pokaždé brzy přišla a na třetí úspěch soupeře už nedokázala odpovědět.

Tabulka O2 extraliga
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V brance Západočechů se objevil uzdravený Málek a právě on měl v první třetině více práce než jeho protějšek Pöpperle. Žádnou vyloženou šanci si však Sparta v úvodní části nevytvořila. V páté minutě Málka vyzkoušel Langhammer, ale neuspěl stejně jako o čtyři minuty později po rychlém protiútoku Kratěna. Plzeň, které zatím letošní sezona vychází mnohem lépe než trápící se Spartě, si poté vytvořila mírnou převahu, Pöpperle si však se všemi pokusy soupeřů poradil.

Ve 23. minutě uspěl střelou bezprostředně po Brošově vyhraném buly Výborný a otevřel skóre. Z vedení se však domácí radovali jen krátce. O 67 vteřin později vyhrál Vampola souboj s Langhammrem a vyrovnal. Branková přestřelka však pokračovala. Při vyloučení Adamského se od modré trefil Vykoukal a Sparta opět vedla. Tentokráte však ještě kratší dobu. Již o 28 vteřin později totiž opět srovnal stav Kracík. Domácí však reklamovali, že rychlému protiútoku předcházel faul na Ručinského.

Vrátit vedení na stranu Sparty se v další početní výhodě snažila nová akvizice Mikulík, Málek byl však připravený a jeho spoluhráči si poté v ofenzivě vedli na jedničku. První formace Lasselsbergeru se prosadila v útočném pásmu a Straka elegantně překonal Pöpperleho potřetí.

Následně měla Sparta ideální šanci vyrovnat v dlouhé přesilovce. Junior Kubalík hokejkou způsobil krvavý šrám v obličeji Gulašiho a putoval předčasně do kabin. Domácí však převahu nevyužili, i když na 63 vteřin byla dokonce dvojnásobná, neboť na trestnou lavici putoval i Smrek.

Holešovičtí se ale i poté enormně snažili vyrovnat. Ve třetí části si vytvořili převahu a Plzeň byla nucena se soustředěně bránit. Při Pácalově vyloučení byl blízko branky Kratěna, ale neuspěl stejně jako později Hromas. Hosté hrozili z brejků. Nejprve přestřelil Kracík a v 55. minutě své sólo, i díky faulu Gulašiho, neproměnil Důras. V následné přesilovce se ale trefil Fabuš a hosté si už tříbodový zisk bezpečně pohlídali.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články